Принтер би могао да елиминише БиХ

Душан Репија
Принтер би могао да елиминише БиХ

Сарајево - Расплет у случају "Нуић", односно (не)кажњавања рукометне селекције БиХ требало би да буде познат данас, јер је делегат Дарко Репеншек јуче послао извјештај у ЕХФ у којем је детаљно описао шта се десило у Тузли.

Као што је већ познато, у мечу са Швајцарцима наступио је Томислав Нуић, који се није нашао у записнику. Швајцарци су примијетили пропуст и упутили жалбу ЕХФ-у одмах по завршетку меча, па од тада трају нагађања медија, а истовремено и правдања оних који су одговорни за пропуст. У РС БиХ тврде да је кривица искључиво на Репеншеку, који је пропустио да уврсти Нуића у записник, иако је савез учинио све што је било до њега. Репеншек је на неки начин признао кривицу, уз констатацију да је било више ланчаних пропуста који су на крају направили невиђену збрку. Један од њих свакако је направио и савез јер као технички организатор није обезбиједио све потребне услове. На техничком састанку који је одржан дан уочи меча, када су делегату предочени пасоши рукометаша, а он правио записник, није било принтера у канцеларији!? Делегат стога није одштампао записник, него га је поново састављао и одштампао непосредно пред меч у другој просторији.

- То ми је помало чудно. Пропуст јесте направљен, али се записник могао спасити на УСБ-у и однијети да се одштампа било гдје - рекао је предсједник РС БиХ Амир Захировић.

Не желећи да будемо имало злуради, питање је да ли је то начин на који се ради у 21. вијеку и свијету модерних технологија. Пропуст и не чуди толико јер ствари у РС БиХ одавно не функционишу како би требало, а питање је да ли ће икада и кренути набоље, поготово уколико одлука ЕХФ-а оде у потпуности у корист Швајцараца. Богата алпска земља нема превелику рукометну традицију, али сигурно има већу моћ и лобије од сиромашне БиХ, која ће сигурно бити кажњена, само остаје да се види да ли новчано или слиједи најгори сценарио.

Нуић имао право да игра

Срећа у несрећи је што је Томислав Нуић имао право наступа. Да се неким случајем десило да наступи играч који је кажњен, правила би била јасна и ту више нико не би могао да помогне. Овако, РС БиХ има неке аргументе на својој страни, па може да се нада одлуци која неће поништити игре рукометаша на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана