“Принцезе” знају само за трофеје

Никола Лучић
“Принцезе” знају само за трофеје

Бањалука - Тачно двадесет година од освајања прве титуле у клупској историји одбојкашице Бимал Јединства стигле су до бројке од 43 трофеја након што су пети пут узастопно дошле до пехара у Купу БиХ.

Титула првака РС 1999. године била је окидач јер су “принцезе” тада започеле велику доминацију и до данас успјеле да се оките са још три трофеја шампиона Српске, чак 16 Купа РС, 11 Купа БиХ, те 12 пехара првенства БиХ. Брчанке су тако побједом против Куле из Градачца 3:0 (25:23, 25:19, 25:10) још једном доказале да су без премца у домаћим оквирима и на најбољи начин најавиле почетак плеј-офа у Премијер лиги, гдје ће у четвртфиналу играти против Горажда. Побједа на завршници у Бањалуци била је посебна за Наташу Слијепчевић, која је проглашена за најбољег појединца турнира.  

- Изненађена сам због признања, много ми је драго и пресрећна сам, али највише дугујем свом тиму. Нисмо очекивале овако снажан отпор Куле у прва два сета, добро су нас изненадиле. Свака има част на игри, али ми смо се сјајно бориле и драго ми је што је публика могла да ужива у лијепом финалу - рекла је Слијепчевићева.

Капитен Жана Драгутиновић поручила је да је њена екипа свјесна улоге фаворита у сваком мечу који играју, али да им квалитет који посједују омогућава да се лакше изборе са притиском.

- Поносна сам на своју екипу, знале смо да треба да пружимо све од себе без обзира на противника. На крају смо оправдале улогу фаворита. Организација турнира је била на завидном нивоу, стварно смо одушевљене. Слиједи плеј-оф, у којем су циљеви, као и увијек, највиши. Желимо финале и титулу - рекла је Драгутиновићева.

Бити тренер Бимал Јединства значи имати обавезу освајања свих титула у домаћим оквирима, а у том послу одлично се снашао Смаил Пезеровић.

- Пресудило је наше искуство, а на крају крајева, много смо квалитетнија екипа. Не треба заборавити да су се оне и физички и емотивно истрошиле у полуфиналу. Слиједи нам плеј-оф, не би требало да имамо проблема против Горажда - закључио је Пезеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана