Princeze jure pobjedu u eliti

Danijel Radujković
Princeze jure pobjedu u eliti

Brčko - Nakon odličnog starta u domaćim takmičenjima, odbojkašice Bimal Jedinstva večeras od 19 časova očekuje prvi evropski ispit i to protiv Branik Maribora u prvom meču druge runde Lige šampiona.

"Princeze" drugu godinu zaredom igraju najjače takmičenje u Evropi, ali zbog dosta promjena u klubu tokom ljetne pauze za mnoge igračice ovo će biti debi na najvećoj sceni. Trener ekipe Smail Pezerović smatra da je potrebno još vremena da se tim uigra, ali vjeruje u dobro izdanje i pobjedu.

- Prošle godine smo otkinuli set velikom Kanu, a smatram da je Maribor protivnik po mjeri. Gaji sličan stil igre kao i mi i već dugo su u istom sastavu, promijenili su samo jednu igračicu u protekle dvije sezone. Oni su tim koji je i u Jugoslaviji imao odličan rad u ženskoj odbojci. Očekujem dobru utakmicu, bez obzira na sve, imamo šansu da odigramo kvalitetno. Naša mana je da imamo puno novih igračica, sedam djevojaka nas je napustilo, doveli smo pojačanja, ali treba vremena da to uklopimo na evropski nivo. Za našu ligu smo spremni, bojim se da je ova utakmica došla preprano, ali ona će nam donijeti kvalitet - kazao je Pezerović.

Maribor je višestruki šampion Slovenije, pa će ovo biti odličan test za mlade igračice koje će pokušati napraviti podvig ekipe iz prošle sezone koja je dogurala do 16 najboljih u CEV kupu.

- Imamo pet igračica koje su 2000. i 2001. godište, one su jako mlade i nosile su igru u manjim klubovima, tako da će im biti teret to isto da rade za Jedinstvo u Ligi šampiona, ali uz starije one to mogu podnijeti. Možemo igrati s Mariborom, optimistično kažem djevojkama da vjerujem u pobjedu - dodao je Pezerović.

Eventualna pobjeda bila bi prva za tim iz Brčkog u ovom takmičenju, što bi bio veliki rezultat za višestrukog šampion BiH, koji bi napravio novi iskorak.

- Trijumf bi nam mnogo značio. Prošle sezone smo bili dobri protiv Kana, a kasnije smo u CEV kupu izbacili ekipu iz Izraela. Vjerujem da možemo ponoviti taj rezultat i u Evropi ostati do kraja februara, a eventualna pobjeda u ovom meču mnogo bi nam donijela. Želimo da rastemo u Evropi, što sam obećao kada sam došao u klub - zaključio je trener "princeza".

Svaki evropski meč znači

Odbojkašice Bimal Jedinstva godinama dominiraju u BiH, a svaki meč u Evropi daje dodatni kvalitet igračicama.

- Ovakvi mečevi mnogo znače, to je drugi svijet. Šansa da se igra Liga šampiona se ne ukazuje često. Igranje u ovom takmičenju je izuzetno bitno, a mečevi natjeraju ekipu da bude bolja u ligi kako bi i iduće sezone bila među elitom - rekao je Pezerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana