Принцезе јуре побједу у елити

Данијел Радујковић
Принцезе јуре побједу у елити

Брчко - Након одличног старта у домаћим такмичењима, одбојкашице Бимал Јединства вечерас од 19 часова очекује први европски испит и то против Браник Марибора у првом мечу друге рунде Лиге шампиона.

"Принцезе" другу годину заредом играју најјаче такмичење у Европи, али због доста промјена у клубу током љетне паузе за многе играчице ово ће бити деби на највећој сцени. Тренер екипе Смаил Пезеровић сматра да је потребно још времена да се тим уигра, али вјерује у добро издање и побједу.

- Прошле године смо откинули сет великом Кану, а сматрам да је Марибор противник по мјери. Гаји сличан стил игре као и ми и већ дуго су у истом саставу, промијенили су само једну играчицу у протекле двије сезоне. Они су тим који је и у Југославији имао одличан рад у женској одбојци. Очекујем добру утакмицу, без обзира на све, имамо шансу да одиграмо квалитетно. Наша мана је да имамо пуно нових играчица, седам дјевојака нас је напустило, довели смо појачања, али треба времена да то уклопимо на европски ниво. За нашу лигу смо спремни, бојим се да је ова утакмица дошла препрано, али она ће нам донијети квалитет - казао је Пезеровић.

Марибор је вишеструки шампион Словеније, па ће ово бити одличан тест за младе играчице које ће покушати направити подвиг екипе из прошле сезоне која је догурала до 16 најбољих у ЦЕВ купу.

- Имамо пет играчица које су 2000. и 2001. годиште, оне су јако младе и носиле су игру у мањим клубовима, тако да ће им бити терет то исто да раде за Јединство у Лиги шампиона, али уз старије оне то могу поднијети. Можемо играти с Марибором, оптимистично кажем дјевојкама да вјерујем у побједу - додао је Пезеровић.

Евентуална побједа била би прва за тим из Брчког у овом такмичењу, што би био велики резултат за вишеструког шампион БиХ, који би направио нови искорак.

- Тријумф би нам много значио. Прошле сезоне смо били добри против Кана, а касније смо у ЦЕВ купу избацили екипу из Израела. Вјерујем да можемо поновити тај резултат и у Европи остати до краја фебруара, а евентуална побједа у овом мечу много би нам донијела. Желимо да растемо у Европи, што сам обећао када сам дошао у клуб - закључио је тренер "принцеза".

Сваки европски меч значи

Одбојкашице Бимал Јединства годинама доминирају у БиХ, а сваки меч у Европи даје додатни квалитет играчицама.

- Овакви мечеви много значе, то је други свијет. Шанса да се игра Лига шампиона се не указује често. Играње у овом такмичењу је изузетно битно, а мечеви натјерају екипу да буде боља у лиги како би и идуће сезоне била међу елитом - рекао је Пезеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана