Принцезе чекају долазак примача

Данијел Радујковић
Принцезе чекају долазак примача

Брчко - Чекајући долазак још једног квалитетног појачања актуелни шампион БиХ у одбојци Бимал Јединство већ десетак дана се спрема за изазове у новој сезони гдје ће играти на четири фронта.

"Принцезе" су током љета остале без неколико играчица, али су и довеле четири појачања Наташу Слијепчевић, Милицу Крстојевић, Јовану Биберџић и Милицу Ивковић. Оне су се прикључиле екипи и раде под будним оком тренера Смаила Пезеровића који жели што прије да уигра екипу.

- Првих десетак дана је прошло без оптерећења и проблема. Акценат је био на адаптацији и припреми за оно што нам слиједи, а то је стицање снаге, брзине и издржљивости. Након тога долази рад на техници, а онда пред почетак лиге и тактици. Завршили смо са "сувим" трчањем, већ сада мало комбинујемо, радили смо и на пијеску. Први пут смо кренули мало раније са припрема, али из разлога што имамо доста нових и младих дјевојака којима је потребна адаптација на нове услове рада - истакао је Пезеровић.

Он је задовољан што Бимал Јединство има неку окосницу, а екипа се труди да што прије ангажује још једну играчицу како би се комплетирао тим.

- Намјеравано довести још једног квалитетног и искусног примача, који би доносио поене и носи игру, али уз којег би се развијале младе играчице. Имамо окосницу у виду два средња блокера, првог техничара и примача, а довели смо и либера Ивковић и коректора Слијепчевић. Сматрам да имамо довољно времена да се спремимо за наступе у куповима РС и БиХ, првенству и наравно Лиги шампиона гдје желимо да се докажемо - додао је Пезеровић.

"Принцезе" ће наредне сезоне бранити сва три домаћа трофеја, а настојаће да направе искорак у Европи. Након испадања из Лиге шампиона, ту су прошле године догурале до осмине финала ЦЕВ купа.

Генералка са Визуром

Екипа Бимал Јединства већ је договорила неколико припремних утакмица, а жеља тренера Бимал Јединства је да генералка буде са Визуром из Београда.

- Оно што је за сада сигурно је да 8. септембра идемо у Осијек гдје ћемо играти против истоимене екипе, па 12. они долазе код нас. Гањамо да попунимо термине за крај тог мјесеца и почетак наредног. Куп Републике Српске старује средином октобра и немамо пуно простора. Желимо да у генерални имамо мало јачег ривала, а настојим да играмо против Визуре. Та екипа је европска, играла је међу осам најбољих у ЦЕВ купу и била би то квалитетна провјера - рекао је Пезеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана