Prijatelji kluba pomogli Leotaru

Čedomil Mucović
Prijatelji kluba pomogli Leotaru

Trebinje - Prijatelji FK Leotar u srijedu naveče okupili su se u hotelu "Platani" kako bi svojim donacijama pomogli klubu koji grca u dugovima i jedva je izbjegao stečaj.

Organizator ove akcije je rukovodstvo kluba, koje je za kratko vrijeme uradilo mnogo na stabilizaciji kluba, ali i pored toga potrebno je još sredstava da bi bilo omogućeno normalno funkcionisanje kluba. Pozivu se se odazvali uspješni privatnici, direktori javnih preduzeća, bivši fudbaleri, ali i mnogi drugi simpatizeri, koji su željeli da daju simboličan doprinos. Iako nije poznat iznos novca koji je prikupljen, predsjednik Leotara Simeon Dučić je zadovoljan.

- Prikupljanje sredstava ne svodi se samo na ovo veče, već očekujemo pomoć i narednih dana. Nisu svi bili u mogućnosti da se odazovu, ali su obećali pomoć. Nemamo dovoljno sredstava za tekuće takmičarske troškove i ova donatorska večera je organizovana, prije svega, iz tog razloga. Mislim da kao kolektiv zaslužujemo pomoć svih struktura u ovom gradu. Imamo strategiju da klub za dvije-tri godine bude samoodrživ, da funkcionišemo bez pomoći sa strane, ali do tog trenutka put je dug i najveće opterećenje su nam dugovi iz prošlosti - rekao je Dučić.

Novo rukovodstvo kluba je do sada uspjelo da vrati više od 500.000 KM duga.

- Pored toga, uspjeli smo da napravimo reprogram sa najvećim povjeriocima: "Ubla tursom", hotelom "Leotar" i Bobar bankom. Sa UEFA smo potpisali ugovor o rekonstrukciji stadiona "Police", koji je vrijedan oko 187.000 KM. Plan je da dugove, koji sada iznose između 1,5 i dva miliona KM, vratimo do 2016. godine poštujući reprograme koje smo potpisali - zaključio je Dučić.

Glavna tema

Pozitivnu energiju novih ljudi u klubu prepoznali su i građani.

- Leotar je ponovo glavna tema u gradu, ponovo se priča o utakmicama Leotara, publika se vratila na stadion. To je ono što smo svi od početka željeli. Međutim, kao što je već rečeno, bajka neće dugo trajati ukoliko dodatno ne bude probuđena svijest da se pomogne svom klubu. Mnogo je urađeno, ali oblak opasnosti još visi nad klubom i svaki dan se suočavamo sa novim izazovima i problemima - rekao je Simeon Dučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana