Пријатељи клуба помогли Леотару

Чедомил Муцовић
Пријатељи клуба помогли Леотару

Требиње - Пријатељи ФК Леотар у сриједу навече окупили су се у хотелу "Платани" како би својим донацијама помогли клубу који грца у дуговима и једва је избјегао стечај.

Организатор ове акције је руководство клуба, које је за кратко вријеме урадило много на стабилизацији клуба, али и поред тога потребно је још средстава да би било омогућено нормално функционисање клуба. Позиву се се одазвали успјешни приватници, директори јавних предузећа, бивши фудбалери, али и многи други симпатизери, који су жељели да дају симболичан допринос. Иако није познат износ новца који је прикупљен, предсједник Леотара Симеон Дучић је задовољан.

- Прикупљање средстава не своди се само на ово вече, већ очекујемо помоћ и наредних дана. Нису сви били у могућности да се одазову, али су обећали помоћ. Немамо довољно средстава за текуће такмичарске трошкове и ова донаторска вечера је организована, прије свега, из тог разлога. Мислим да као колектив заслужујемо помоћ свих структура у овом граду. Имамо стратегију да клуб за двије-три године буде самоодржив, да функционишемо без помоћи са стране, али до тог тренутка пут је дуг и највеће оптерећење су нам дугови из прошлости - рекао је Дучић.

Ново руководство клуба је до сада успјело да врати више од 500.000 КМ дуга.

- Поред тога, успјели смо да направимо репрограм са највећим повјериоцима: "Убла турсом", хотелом "Леотар" и Бобар банком. Са UEFA смо потписали уговор о реконструкцији стадиона "Полице", који је вриједан око 187.000 КМ. План је да дугове, који сада износе између 1,5 и два милиона КМ, вратимо до 2016. године поштујући репрограме које смо потписали - закључио је Дучић.

Главна тема

Позитивну енергију нових људи у клубу препознали су и грађани.

- Леотар је поново главна тема у граду, поново се прича о утакмицама Леотара, публика се вратила на стадион. То је оно што смо сви од почетка жељели. Међутим, као што је већ речено, бајка неће дуго трајати уколико додатно не буде пробуђена свијест да се помогне свом клубу. Много је урађено, али облак опасности још виси над клубом и сваки дан се суочавамо са новим изазовима и проблемима - рекао је Симеон Дучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана