Priglavci za Amerikance

Milan Vujić
Priglavci za Amerikance

Gradiška - Košarkašice Lidera iz Gradiške osvojile su bronzanu medalju u konkurenciji do 19 godina na najmasovnijoj sportskoj manifestaciji za mlade u svijetu "United World Games 2015" koja se održala u austrijskom Klagenfurtu.

Tokom turnira Gradiščanke su se borile u dvije kategorije, do 17 i 19 godina. U U17 kategoriji zauzele su četvrto mjesto pošto su odustale od polufinala, jer se u isto vrijeme igralo polufinale U19. U susretu za treće mjesto Lider je bio bolji od ekipe Heritage school iz Zimbabvea rezultatom 49:10.

- Slabih protivnika na turniru nije bilo i o pobjednicima su odlučivale nijanse. Zadovoljne smo jer smo jako dobro parirale Amerikankama koje su nas u dvije utakmice pobijedile sa minimalnom razlikom. Uprkos zahtjevnom ritmu takmičenju na kojem smo dnevno igrali dvije-tri utakmice vratili smo se bogatiji za internacionalno iskustvo, a takođe na najbolji način predstavili Republiku Srpsku u svijetu - izjavila je trener Lidera Ognjenka Jovičić.

Košarkašice su ostavile dobar utisak na turniru gdje su flajerima, knjigama, rakijom i medom na najbolji način predstavili turistički potencijal opštine Gradiška i Republike Srpske.

- Kolegama sa turnira podijelili smo prigodne poklone, poput flajera opštine, male čokanje rakije, kutijice meda, dok smo Amerikancima pokazali naše tradicionalne običaje tako što smo ga ogrnuli peškirom i poklonili priglavke kao jedno malo sjećanje na Gradišku i Republiku Srpsku - istakla je Jovičićeva.

Iako opština Gradiška nije imala razumijevanja za ekipu od 16 košarkašica koji nisu dobili sredstva za troškove puta, uz pravdanje da sredstva za ovaj klub nisu planirana u ovoj godini, košarkašicama je izašao u susret šef predstavništva Republike Srbije u Austriji Mladen Filipović koji je uplatio 1.150 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana