Приглавци за Американце

Милан Вујић
Приглавци за Американце

Градишка - Кошаркашице Лидера из Градишке освојиле су бронзану медаљу у конкуренцији до 19 година на најмасовнијој спортској манифестацији за младе у свијету "United World Games 2015" која се одржала у аустријском Клагенфурту.

Током турнира Градишчанке су се бориле у двије категорије, до 17 и 19 година. У У17 категорији заузеле су четврто мјесто пошто су одустале од полуфинала, јер се у исто вријеме играло полуфинале У19. У сусрету за треће мјесто Лидер је био бољи од екипе Херитаге сцхоол из Зимбабвеа резултатом 49:10.

- Слабих противника на турниру није било и о побједницима су одлучивале нијансе. Задовољне смо јер смо јако добро парирале Американкама које су нас у двије утакмице побиједиле са минималном разликом. Упркос захтјевном ритму такмичењу на којем смо дневно играли двије-три утакмице вратили смо се богатији за интернационално искуство, а такође на најбољи начин представили Републику Српску у свијету - изјавила је тренер Лидера Огњенка Јовичић.

Кошаркашице су оставиле добар утисак на турниру гдје су флајерима, књигама, ракијом и медом на најбољи начин представили туристички потенцијал општине Градишка и Републике Српске.

- Колегама са турнира подијелили смо пригодне поклоне, попут флајера општине, мале чокање ракије, кутијице меда, док смо Американцима показали наше традиционалне обичаје тако што смо га огрнули пешкиром и поклонили приглавке као једно мало сјећање на Градишку и Републику Српску - истакла је Јовичићева.

Иако општина Градишка није имала разумијевања за екипу од 16 кошаркашица који нису добили средства за трошкове пута, уз правдање да средства за овај клуб нису планирана у овој години, кошаркашицама је изашао у сусрет шеф представништва Републике Србије у Аустрији Младен Филиповић који је уплатио 1.150 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана