Преминуо Милан Радаковић

Глас Српске
Преминуо Милан Радаковић

Бањалука - Дугогодишњи директор Тениског клуба Младост и директор АТП Челенџера "Бањалука" Милан Мишо Радаковић преминуо је у Бањалуци у 61. години након кратке и тешке болести.

Радаковић је рођен у Бањалуци 17. марта 1956. године, а директор Младости постао је 1995. године. Био је један од покретача Међународног првенства Републике Српске 1999. године, а послије три године успјешног организовања, турнир је под своје окриље примио и АТП. Од тада је челенџер осим АТП турнира у Умагу и "Загреб индор опена", најквалитетнији турнир у региону, а главни "кривац" за то управо је био Радаковић.

Изузетно је заслужан за афирмацију и развој тениса, а као директор турнира успио је да у град на Врбасу доведе асове попут Јанка Типсаревића, Виктора Троицког, Виктора Ханескуа, Аљажа Беденеа, Душана Лајовића, Џејмија Мареја и многих других, који су увијек истицали љубазност и предусретљивост људи који организују турнир и увијек се радо враћали у Бањалуку.

Радаковић је био један од оснивача Тениског савеза Републике Српске у којем је био члан Управног одбора, а такође је обављао и функцију члана Управног одбора ТС БиХ. Мјесто и вријеме сахране Милана Радаковића биће накнадно саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана