Premijerligaši već mjerkaju Govedaricu

Danijel Radujković
Premijerligaši već mjerkaju Govedaricu

Istočno Sarajevo - Odlične partije Miljana Govedarice ove polusezone u Prvoj ligi RS nisu prošle nezapaženo, pa će jedan od najboljih igrača Slavije na zimu vjerovatno pojačati neki klub iz Premijer lige.

Slavija je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone, jer nakon 13 kola drži petu poziciju sa 23 osvojena boda, što je samo pet manje od lidera Zvijezde 09. Malo je ko očekivao ovako dobre partije tima iz Istočnog Sarajeva, ali je nova uprava kluba očigledno povukla dobre poteze tokom ljeta. Jedan od boljih poteza je svakako bilo angažovanje Govedarice koji je ove sezone postigao osam golova u svim takmičenjima i tome dodao dvije asistencije u ligi. "Sokolovi" trenutno imaju seriju od devet utakmica bez poraza i to ih je vinulo u sam vrh tabele.

- Mislim da ljudi iz uprave i stručnog štaba nisu očekivali da ćemo imati ovako visok plasman. Otvorila se situacija da možda napadnemo plasman u Premijer ligu, ali vidjećemo od ambicija kluba. Prvo je cilj bio plasman u Ligu za prvaka i mislim da ćemo to ostvariti. Stanje u klubu se popravilo kada je promijenjena uprava, došao je novi predsjednik, tu je i novi trener koji je odlično posložio ekipu. Mi igrači razmišljamo o prvom mjestu, vidimo da imamo šanse, pogotovo ako bismo doveli dva-tri pojačanja, ali sve zavisi od uprave i njihovih ciljeva - kazao je Govedarica.

On se u klub vratio bukvalno posljednjeg dana prelaznog roka i na kraju se to ispostavio kao odličan potez, jer u Slobodi iz Tuzle nije imao povjerenje tadašnjeg trenera Vlade Jagodića i nije puno igrao. Ipak, mečevima u Prvoj ligi RS pokazao je da pripada najvišem rangu takmičenja.

- Iskreno, bio sam skeptičan prije nego što sam se vratio, jer nisam očekivao da će biti ovako dobro. Ambicije su bile mnogo veće, ali odlučio sam se na povratak i to je dobro prošlo. Zadovoljan sam partijama, ali najvjerovatnije neću ostati u Slaviji, tražiću neki klub iz Premijer lige. Već imam nekih kontakata, ali ne mogu da otkrijem imena timova - istakao je jedan od najboljih igrača Slavije ove sezone.

Bivši igrač Donjeg Srema, Slobode i Olimpika tokom ljeta se povezivao sa mnogim timovima, a među njima bio je i Borac. Tada dogovor nije postignut, ali ne mora značiti da će tako biti i predstojeće zime.

- Imao sam razgovore sa Borcem prošle i ove polusezone, ali nismo se dogovorili sa finansijske strane. Što se tiče ove sezone nismo imali kontakata, ali naravno da bih došao u Banjaluku u slučaju dobre ponude - zaključio je Govedarica.

Velike ambicije u Kupu RS

Slavija će naredne srijede igrati četvrtfinale Kupa RS protiv Leotara u Trebinju. Po kvalitetu i rangu takmičenja "sokolovi" su favoriti za plasman u samu završnicu i borbu za trofej.

- Prvo smo išli na Kup, ali otvorilo nam se u prvenstvu. Bez obzira na sve planiramo da što bolje odigramo i da se plasiramo što dalje. Daleko smo dogurali da bismo sve olako prosuli - rekao je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana