Премијерлигаши већ мјеркају Говедарицу

Данијел Радујковић
Премијерлигаши већ мјеркају Говедарицу

Источно Сарајево - Одличне партије Миљана Говедарице ове полусезоне у Првој лиги РС нису прошле незапажено, па ће један од најбољих играча Славије на зиму вјероватно појачати неки клуб из Премијер лиге.

Славија је једно од најпријатнијих изненађења ове сезоне, јер након 13 кола држи пету позицију са 23 освојена бода, што је само пет мање од лидера Звијезде 09. Мало је ко очекивао овако добре партије тима из Источног Сарајева, али је нова управа клуба очигледно повукла добре потезе током љета. Један од бољих потеза је свакако било ангажовање Говедарице који је ове сезоне постигао осам голова у свим такмичењима и томе додао двије асистенције у лиги. "Соколови" тренутно имају серију од девет утакмица без пораза и то их је винуло у сам врх табеле.

- Мислим да људи из управе и стручног штаба нису очекивали да ћемо имати овако висок пласман. Отворила се ситуација да можда нападнемо пласман у Премијер лигу, али видјећемо од амбиција клуба. Прво је циљ био пласман у Лигу за првака и мислим да ћемо то остварити. Стање у клубу се поправило када је промијењена управа, дошао је нови предсједник, ту је и нови тренер који је одлично посложио екипу. Ми играчи размишљамо о првом мјесту, видимо да имамо шансе, поготово ако бисмо довели два-три појачања, али све зависи од управе и њихових циљева - казао је Говедарица.

Он се у клуб вратио буквално посљедњег дана прелазног рока и на крају се то испоставио као одличан потез, јер у Слободи из Тузле није имао повјерење тадашњег тренера Владе Јагодића и није пуно играо. Ипак, мечевима у Првој лиги РС показао је да припада највишем рангу такмичења.

- Искрено, био сам скептичан прије него што сам се вратио, јер нисам очекивао да ће бити овако добро. Амбиције су биле много веће, али одлучио сам се на повратак и то је добро прошло. Задовољан сам партијама, али највјероватније нећу остати у Славији, тражићу неки клуб из Премијер лиге. Већ имам неких контаката, али не могу да откријем имена тимова - истакао је један од најбољих играча Славије ове сезоне.

Бивши играч Доњег Срема, Слободе и Олимпика током љета се повезивао са многим тимовима, а међу њима био је и Борац. Тада договор није постигнут, али не мора значити да ће тако бити и предстојеће зиме.

- Имао сам разговоре са Борцем прошле и ове полусезоне, али нисмо се договорили са финансијске стране. Што се тиче ове сезоне нисмо имали контаката, али наравно да бих дошао у Бањалуку у случају добре понуде - закључио је Говедарица.

Велике амбиције у Купу РС

Славија ће наредне сриједе играти четвртфинале Купа РС против Леотара у Требињу. По квалитету и рангу такмичења "соколови" су фаворити за пласман у саму завршницу и борбу за трофеј.

- Прво смо ишли на Куп, али отворило нам се у првенству. Без обзира на све планирамо да што боље одиграмо и да се пласирамо што даље. Далеко смо догурали да бисмо све олако просули - рекао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана