Премијерлигаши празних џепова

Дарко Пашагић
Премијерлигаши празних џепова

Бањалука - Премијерлигашки клубови у наставак првенствене трке кренуће 23. и 24. фебруара када ће бити одиграни мечеви 20. кола, али је већ сада јасно да нико од њих ове зиме није потрошио ниједну марку на довођење појачања.

А када се све сабере и одузме, рачунајуђи и фудбалере који су се са позајмица вратили у клубове, њих 12 ове зиме довело је чак 71 играча, а да ли ће они побољшати квалитет елите БиХ остаје да се види. Упада у очи да су сви они у нове средине дошли са "чистим папирима", што им је свакако олакшало потписивање уговора у новим срединама.

Чини се да су зимски прелазни рок најбоље искористили у редовима Радника јер су на Градски стадион у Бијељини довели чак осам нових имена: Милоша Симоновића, Срђана Бечелића, Ивана Шуберта, Стефана Барића, Дејана Максимовића, Кенана Делића, Дину Мујкића, док је Исмар Хаирлаховић стигао на позајмицу из Зрињског.

- Можда не бисмо морали да доводимо толико играча, али је било доста одлазака, тако да смо били принуђени на то. Многима је чудно што у цијелој лиги ни за једног играча није плаћена ни марка обештећења, али је једноставно тако. Сви су долазили као слободни фудбалери, а и одувијек је познато да је зимски прелазни рок далеко слабији од љетног, када је на тржишту далеко већи број играча у понуди. Ипак, сматрам да смо добро прошли јер смо, према мом мишљењу, довели квалитетна појачања, али и неколико младих фудбалера, који би у нашим редовима требало да доживе пуну афирмацију - нагласио је генерални директор Радника Небојша Томић.

Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић са сарадницима појачао је екипу са пет имена. Стигли су Марко Башановић, Марко Анђић, Дарко Мишић, Славен Стјепановић и Харис Мехмедагић.

- У наше редове довели смо играче који су нам требали, односно оне које је од нас захтијевао стручни штаб на челу са Дарком Несторовићем. Сви су долазили као слободни фудбалери, што је, наравно, била олакшавајућа околност. Можда бих и за неког платио обештећење да нам је био потребан, али је јасно када се све погледа да се клубови све рјеђе одлучују на такве потезе. Вјероватно је у питању финансијски моменат јер клубови муку муче са новцем. А рачуница је јасна, без добре продаје, нема ни добре куповине - истакао је Станишић.

Очекивало се ове зиме да ће јесењи "фењераш" Крупа учинити много више да појача екипу, али се то није десило, иако је у кањон Тијесно стигло пет играча, и то Крешимир Јелић, Никола Мандић, Еманулах Блажевић, Јосип Микетек, док се голман Младен Илић вратио са позајмице из градишке Козаре.

- Жељели смо да се још више појачамо, али је, реално, понуда била никаква. Све што је ваљало отишло је вани, а оно што је нуђено било је слабог квалитета. Наиме, ко год је одиграо добро у првом дијелу сезоне пронашао је неки инострани ангажман и отишао. У свему томе, једина добра ствар је што смо довели играче који су били слободни, тако да за њих нисмо морали да платимо никакво обештећење. Да ли ће то бити довољно да буде обезбијеђен опстанак, видјећемо, али је евидентно да се ни остали клубови нису нешто екстра појачали - рекао је спортски директор Крупе Михајло Бучински.

Слобода

Прелазни рок најмирније је прошао у тузланској Слободи. Клуб који ове сезоне слави 100 година постојања и којем је жеља да избори пласман на међународну сцену није довео ниједног играча, а једино је са позајмице из Братства (Грачаница) вратио Едина Салкића. Тим са "Тушња" напустили су су само Борислав Терзић и Дино Чизмић, док су на позајмицу у друге средине отишли Дино Хоџић, Аднан Мујкић и Ален Курталић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана