Предсједник РС уручио ордене браћи Драгић

Агенције
Предсједник РС уручио ордене браћи Драгић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас ордене прослављеним словеначким репрезентативцима у кошарци, браћи Горану и Зорану Драгићу, који воде поријекло са простора РС.

Горану Драгићу уручен је Орден Његоша првог реда, а Зорану Медаља заслуга за народ. Предсједник РС честитао је кошаркашима на досадашњим успјесима и пожелио им пуно успјеха на будућим такмичењима. Након уручења и пријема Горан Драгић је рекао да је ово лијепо признање и да је врло задовољан и срећан због одликовања, као и да се увијек, када то може, враћа у Републику Српску, гдје живе његови бака и дјед.

Говорећи о плановима за будућност, он је навео да га у НБА чека дуга сезона и да му је циљ да са екипом из Мајамија освоји шампионски прстен.

Предсједник Српске одликовао је браћу Драгић поводом Видовдана ове године за признати рад и заслуге у културном, духовном, хуманитарном и спортском развоју. Горан Драгић је са репрезентацијом Словеније прошле године освојио Европско првенство у кошарци и био је проглашен за најбољег играча шампионата. Зоран је то првенство пропустио због повреде. Састанку у Палати Републике присуствовао је и предсједник регионалне кошаркашке АБА лиге Игор Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана