Predragović doveo publiku do ekstaze

Ivan Dragičević
Predragović doveo publiku do ekstaze

Linc - Bivši omladinac Borac m:tela Srđan Predragović odigrao je najbolji meč dosadašnje karijere u dresu Linca. Njegov tim savladao je Bruk rezultatom 34:29, a nestvarnih 19 golova postigao je mladi Banjalučanin.

Na otvaranju Lige za opstanak, Linc je upisao trijumf obojen maestralnom partijom momka koji je po vokaciji lijevo krilo, ali dosta vremena provodi na poziciji lijevog beka. Djelovao je nezaustavljivo, već na poluvremenu je došao do dvocifrenog broja golova na svom kontu i u drugom dijelu nastavio je u istom rimu za potpunu ekstazu na tribinama.

- Nevjerovatna utakmica, nisam mogao zamisliti da ću postići toliko golova. Poslije odlične serije u prvom dijelu mislio sam da će igrati flastera, ali nisu pa sam mogao da nastavim sa šutevima. Bitno mi je da smo pobijedili, ovo su važni bodovi kako bi uhvatili zalet. Na kraju je cijela dvorana ustala, počeli su da skandiraju i traže od saigrača da mi dodaju loptu. Vidjeli su da mi nedostaje gol da zaokružim na 20, naravno da nisam brojao, niti mi je bilo na kraj pameti. Igrao sam svoju igru - rekao je Predragović za "Glas Srpske".

U mlađim kategorijama Borca, te kroz Prvu ligu Republike Srpske igrao je na poziciji lijevog krila koja je njegova prirodna. Kako je sa 17 godina otišao u Gumerzbah, pa poslije tri sezone nastupao za Esen i Nojhauzen, sve više prostora dobijao je kao bek.

- Već drugu sezonu igram beka i dobro se snalazim. Imam slobodu u igri i veliku minutažu ovdje u Lincu tako da moram biti zadovoljan. Cijene me u klubu, dobro treniramo tako da je sa obje strane sve korektno. Austrija ne može da se poredi sa najjačim ligama, uprkos tome je veoma interesantna. Nikad ne možete unaprijed upisati bodove, dobili smo šampiona Alplu Hard, a izgubili od davljenika - dodao je Predragović.

Iako nije zaigrao u Premijer ligi BiH, dao je zanimljivo poređenje dva prvenstva.

- Kod nas postoji sve osim uslova. Imamo bukvalno sve, hrpu talenta, ali džaba kada taj talenat ne možemo da materijalizujemo zbog nedostatka uslova. Vidite kakve su kod nas dvorane, a u Austriji je drugačije. Njime nedostaje talenta iako je ostalo na vrhunskom nivou. Zato je ovdje prisutan veliki broj naših igrača koji im daju stabilnost - rekao je Predragović koji je igrao u Borcu kod trenera Bojana Crnomarkovića u generaciji sa Stefanom Jankovićem, Nemanjom Bezbradicom i Stefanom Terzićem.

Odlične igre preporučile su ga selektoru BiH Bilalu Šumanu pa je tako bio član reprezentacije u posljednjim mečevima protiv Švajacarske. Nije mu bilo lako da govori o izbacivanju BiH iz baraža za Svjetsko prvenstvo.

- Kome BiH na prvenstvu? Šokirani smo odlukom EHF-a, pravila tako govore i ništa ne možemo da uradimo. Ispaštaju igrači, dođemo iz inostranstva da igramo za reprezentaciju, ne vidimo porodice i ovo nam se desi. Pokazali smo da smo bolji u oba meča, ali to nije dovoljno - zaključio je Predragović.

Ređaju se ponude

Teško da će naredne sezone ostati u Lincu, jer su jači klubovi bacili oko na njega.

- Sumnjam da ostajem u Lincu, gledam naprijed i već ima nekih opcija. Odradiću ugovor do kraja, a onda ćemo vidjeti. Najvažnije mi je da igram i dobijam dobru ulogu, neću se zalijetati jer sam mlad i moram dobro izvagati koja sredina je najbolja za mene - rekao je 23-godišnji Banjalučanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana