Предраговић довео публику до екстазе

Иван Драгичевић
Предраговић довео публику до екстазе

Линц - Бивши омладинац Борац м:тела Срђан Предраговић одиграо је најбољи меч досадашње каријере у дресу Линца. Његов тим савладао је Брук резултатом 34:29, а нестварних 19 голова постигао је млади Бањалучанин.

На отварању Лиге за опстанак, Линц је уписао тријумф обојен маестралном партијом момка који је по вокацији лијево крило, али доста времена проводи на позицији лијевог бека. Дјеловао је незаустављиво, већ на полувремену је дошао до двоцифреног броја голова на свом конту и у другом дијелу наставио је у истом риму за потпуну екстазу на трибинама.

- Невјероватна утакмица, нисам могао замислити да ћу постићи толико голова. Послије одличне серије у првом дијелу мислио сам да ће играти фластера, али нису па сам могао да наставим са шутевима. Битно ми је да смо побиједили, ово су важни бодови како би ухватили залет. На крају је цијела дворана устала, почели су да скандирају и траже од саиграча да ми додају лопту. Видјели су да ми недостаје гол да заокружим на 20, наравно да нисам бројао, нити ми је било на крај памети. Играо сам своју игру - рекао је Предраговић за "Глас Српске".

У млађим категоријама Борца, те кроз Прву лигу Републике Српске играо је на позицији лијевог крила која је његова природна. Како је са 17 година отишао у Гумерзбах, па послије три сезоне наступао за Есен и Нојхаузен, све више простора добијао је као бек.

- Већ другу сезону играм бека и добро се сналазим. Имам слободу у игри и велику минутажу овдје у Линцу тако да морам бити задовољан. Цијене ме у клубу, добро тренирамо тако да је са обје стране све коректно. Аустрија не може да се пореди са најјачим лигама, упркос томе је веома интересантна. Никад не можете унапријед уписати бодове, добили смо шампиона Алплу Хард, а изгубили од дављеника - додао је Предраговић.

Иако није заиграо у Премијер лиги БиХ, дао је занимљиво поређење два првенства.

- Код нас постоји све осим услова. Имамо буквално све, хрпу талента, али џаба када тај таленат не можемо да материјализујемо због недостатка услова. Видите какве су код нас дворане, а у Аустрији је другачије. Њиме недостаје талента иако је остало на врхунском нивоу. Зато је овдје присутан велики број наших играча који им дају стабилност - рекао је Предраговић који је играо у Борцу код тренера Бојана Црномарковића у генерацији са Стефаном Јанковићем, Немањом Безбрадицом и Стефаном Терзићем.

Одличне игре препоручиле су га селектору БиХ Билалу Шуману па је тако био члан репрезентације у посљедњим мечевима против Швајацарске. Није му било лако да говори о избацивању БиХ из баража за Свјетско првенство.

- Коме БиХ на првенству? Шокирани смо одлуком ЕХФ-а, правила тако говоре и ништа не можемо да урадимо. Испаштају играчи, дођемо из иностранства да играмо за репрезентацију, не видимо породице и ово нам се деси. Показали смо да смо бољи у оба меча, али то није довољно - закључио је Предраговић.

Ређају се понуде

Тешко да ће наредне сезоне остати у Линцу, јер су јачи клубови бацили око на њега.

- Сумњам да остајем у Линцу, гледам напријед и већ има неких опција. Одрадићу уговор до краја, а онда ћемо видјети. Најважније ми је да играм и добијам добру улогу, нећу се залијетати јер сам млад и морам добро извагати која средина је најбоља за мене - рекао је 23-годишњи Бањалучанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана