Празник кошарке и побједа за спас Игокее

Милан Зубовић
Празник кошарке и побједа за спас Игокее

Лакташи - Празник кошарке спрема се у Лакташима јер у недјељу од 17 часова Игокеи у госте долази Црвена звезда.

Предстојећи сусрет од велике је важности за оба тима, домаћин јури побједу за опстанак, а гост за друго мјесто на табели, које би донијело предност домаћег терена у полуфиналу. Први сусрет ове сезоне игран у "Пиониру" добили су Александровчани, али су затим везали шест пораза, што је резултовало промјеном на кормилу, па је умјесто Жељка Лукајића поново стигао Драган Бајић. Њему "леже" сусрети са "црвено-бијелима" јер је у АБА лиги добио два од три сусрета, док је његова екипа још једном славила у пријатељској утакмици.

- Звезда је фаворит у предстојећем мечу и биће то празник кошарке за наше мјесто. Чека нас тежак обрачун на паркету јер је противник свој квалитет показао одличним партијама у АБА и Евролиги. Претпостављамо да ће своју игру базирати тамо гдје смо најтањи, они веома јаки, а то је на центру. Ту ће бити њихов удар када је напад у питању. Мојим играчима не треба посебан мотив када играју против великих тимова и мени ће бити лакше у припреми за овај сусрет. Ако нам се укаже прилика да дођемо до побједе, сигурно ћемо је искористити - изјавио је Бајић.

Послије пораза од Дарушафаке у Евролиги, Звезда ће стићи уморна од гостовања у Истанбулу, у чему домаћи састав види своју прилику.

- Било би лакше да су побиједили Дарушафаку и да с тим расположењем долазе код нас. Овако, мораће да се "ваде" јер су под притиском и боре се са Цедевитом за друго мјесто на табели. С друге стране, у лагоднијој смо ситуацији него прије мјесец, али нам и даље треба побједа за опстанак. Нажалост, прву лопту смо испустили у прошлом колу, мада ћемо покушати да у овом мечу дођемо до тријумфа и направимо велики корак ка нашем циљу - рекао је Бајић.

Некадашњи капитен Црвене звезде Вук Радивојевић био је јунак побједе у "Пиониру", а и сада се нада побједи.

- Тада смо их добили јер је био почетак сезоне и имали су доста проблема са екипом и појачањима, што наравно не умањује наш резултат. Сада је другачија прича, дуго им је требало да се укомбинују и сада су се посложили. Фантастичан су тим и верујем да ће одбранити титулу АБА лиге. Велики су фаворити, јуре другу позицију, али се никад не предајемо. Потребна нам је победа за останак у лиги, коју тражимо у предстојећем сусрету. Сигурно је да ће они имати додатни мотив да нам се реванширају за пораз из првог дела сезоне, али и ми имамо довољно мотива да им се супротставимо. Тамо нам се указала прилика за славље коју смо искористили и ако се тако нешто понови, сигурно је да ћемо знати шта да урадимо - истакао је Радивојевић.

Дрес под сводовима

Прије утакмице биће приређена мала свечаност и дрес са бројем шест који је носио некадашњи капитен Милан Дозет биће подигнут под сводове дворане у Лакташима. Његов дрес први је и једини за сада, а Дозет је за Игокеу играо од 2010. до 2014. године, када је завршио активну каријеру. Са екипом је освојио шампионску титулу у сезони 2013/14, а био је члан генерације која је у сезони 2012/13. освојила прво мјесто у лигашком дијелу АБА лиге.

Играо са Цирбесом

Највећа опасност по Игокеу пријети од центра Маика Цирбеса, који је био тимски колега плејмејкеру Александровчана Сержерију Гипсону у Бросе Баскетсу током сезоне 2012/13.

- Срећа па не играм центра, имао бих великих проблема с њим - рекао је Гипсон кроз смијех.

А затим наставио у озбиљном тону.

- Очекујем велику борбу, јер играмо против квалитетног тима. Нама је ова утакмица такође веома битна, јер се боримо за опстанак. Морамо да се добро потрудимо и одиграмо колективно. Немамо много простора за грешке и морамо да погађамо из свих позиција - казао је Гипсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана