Право на вето оставља Борац у Премијер лиги БиХ?

mondo.ba
Право на вето оставља Борац у Премијер лиги БиХ?

Другостепена комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине није издала лиценцу бањалучком Борцу за наступ у Премијер лиги БиХ, што аутоматски значи да Бањалучани напуштају елитни ранг послије само једне сезоне играња.

 Ипак, како пише Спортски журнал, а преноси Мондо, Борац би и наредне сезоне могао играти у Премијер лиги, унаточ коначној одлуци Другостепене комисије.

За 19. јуни је заказана сједница Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ који је изнад свих комисија, а уколико Борац на фудбалску владу пошаље захтјев за заштиту законитости постоји могућност да се одлука другостепеног органа преиначи.

Наравно Борац мора правно доказати све отежавајуће околности које су настале у процесу лиценцирања и јасно је да постоје минималне шансе да се све окрене.

У цијелој овој причи требало би да се питају и петорица чланова Извршног одбора ФС БиХ из РС-а: Миле Ковачевић (Градишка), Драган Кулина (Источно Сарајево), Ранко Вучковић (Приједор), Златко Спасојевић (Добој) и Милорад Софренић (Бијељина) који имају “заштитни механизам” да ставе вето на одлуку Другостепене комисије за лиценцирање, као што је то било недавно при избору селектора, када је ФСРС блокирао избор Мехе Кодре за насљедника Мехмеда Баждаревића на клупи Змајева, пише Спортски журнал.

Такођер, Борцу иде у прилог и чињеница што је на посљедњој сједници Извршног одбора у Зеници у прошли понедјељак извјештај Такмичарске комисије враћен на дораду што значи да коначне табеле и верификација првенства нису обављени нити су прослијеђени у УЕФА-у. То аутоматски оставља могућност да се комисијске одлуке преиначе и да се поштује такмичарски учинак по којем Борац остаје премијерлигаш.

(мондо.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана