Povratak u Astanu ili novi izazov za Srđana Grahovca

Siniša Kotaraš
Povratak u Astanu ili novi izazov za Srđana Grahovca

Rijeka - Banjalučanin Srđan Grahovac završio je polusezonu u Rijeci i po svemu sudeći oprostio se od tog kluba, jer mu je istekla pozajmica iz Astane sa kojom ima još godinu ugovora.

Odlični vezni fudbaler kaže da ne bi imao ništa protiv i da ostane na “Rujevici”, ali da se za sve pitaju Kazahstanci.

- Najvjerovatnije odlazim iz Rijeke. Istina, određeni kontakti oko mog ostanka postoje, ali ćemo u dogovoru sa Astanom, vidjeti šta i kako dalje. Tačnije, da li se vraćam u Kazahstan ili će se desiti nešto sasvim drugo, zavisiće isključivo od toga kakav je zajednički interes kluba i mene - pojasnio je Grahovac.

Iako se po dolasku veoma brzo izborio za mjesto standardnog prvotimca Rijeke, nakon dolaska Igora Bišćana na klupu ovog kluba, Grahovac je izgubio status startera.

- Razlog za to je što mi ističe pozajmica. Imamo novog trenera i logično je da on sastavlja tim za duže vrijeme, tako da je to sasvim u redu - potvrdio je Grahovac.

Nakon lošeg starta prvenstva, čelnici kluba odlučili su da se rastanu sa dugogodišnjim trenerom Matjažom Kekom, koji je zaslužan za preporod Rijeke, ali su se stvari popravile dolaskom Bišćana. Šampion Hrvatske iz sezone 2016/17. nanizao je šest pobjeda u prvenstvu, dvije u kupu i jedan remi, pa stigao do drugog mjesta. Ipak, Dinamo je dosta odmakao.

- Najbitnije je da smo se vratili u sam vrh i da smo pokazali da smo i dalje moćni. Teško je prijetiti Dinamu, s obzirom na devet bodova prednosti koje imaju, ali mislim da neće baš tako lako doći do titule - naglašava Grahovac.

Kao fudbaler koji je ponikao na Gradskom stadionu, nezaobilazna tema priče je Borac.

- Svakako da, bez obzira na sve, najviše pratim dešavanja u Borcu. On će uvijek biti moj klub i najveća ljubav! Evo, već godinama, pa i decenijama, svi mi se nadamo da će napokon stati na noge i postati stabilan klub koji će svake godine izlaziti na međunarodnu scenu. Nismo ni svjesni kakav potencijal imamo i šteta bi bila da konačno ne napravimo neki iskorak pa da Borac bude istinski ambasador Banjaluke - kategoričan je Grahovac.

Iako po godinama spada u grupu mlađih igrača, Grahovac već ima mnogo iskustva. Nekadašnji kapiten Borca igrao je za bečki Rapid, potom za Astanu i Rijeku, pa može da uporedi gdje smo mi u odnosu na svijet.

- Pratim fudbal u BiH najviše zbog mnogih prijatelja koji igraju tamo. Mislim da su najveći problem za fudbal loši i neuslovni tereni. Nadam se da će se to napokon riješiti, najviše zbog svih tih talentovanih dječaka koji, zbog loših uslova, napuštaju fudbal. Ukoliko se to riješi i ti momci će dokazati talenat - naglasio je Grahovac.

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije BiH odigrao je za seniorsku selekciju tri utakmice, ali ga odavno nema među kandidatima.

- Već više od dvije i po godine nemam nikakav kontakt ni sa kim iz saveza. U svakom slučaju, želim im puno sreće u narednim kvalifikacijama - zaključio je Grahovac.

Čestitka

Srđan Grahovac je imao i posebnu poruku za čitaoce “Glasa Srpske”.

- Želim vama i vašim čitaocima srećne predstojeće praznike. Da budete zdravi, srećni, voljeni i ispunjeni pozitivnom energijom i da u Novu godinu započnete u društvu najvoljenijih - poželio je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana