Potpredsjednik Borca Vico Zeljković: Milinković ima povjerenje uprave

Darko Pašagić
Potpredsjednik Borca Vico Zeljković: Milinković ima povjerenje uprave

Banjaluka - Fudbaleri Borca u samo četiri dana popili su još jednu "gorku pilulu", jer su poslije prvenstvenog poraza od Čelika u Zenici (0:1) eliminisani iz daljeg takmičenja u Kupu BiH.

Bolji od izabranika Zorana Milinkovića bio je gradski rival Krupa, koji je kao gost slavio sa 2:0 i plasirao se među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju.

Bez obzira na sve to, iz uprave kluba poručuju da srpski stručnjak i dalje ima maksimalnu podršku i da su sigurni da će rezultati doći.

- Ništa se ne može uraditi preko noći. Ovo je dugotrajan proces i niko ne razmišlja o smjeni trenera. Milinković ima puno povjerenje, jer je do sada nebrojeno puta pokazao o kakvom je stručnjaku riječ. Kako postoje premije, tako postoje i kazne i u narednih nekoliko dana ćemo razgovaraćemo sa igračima i poslije toga ćemo odlučiti da li će biti kazni. Ovaj poraz ne smije da nas destimuliše, jer do kraja jeseni ima još šest kola i mnoge stvari se mogu promijeniti. Šteta što smo ispali iz Kupa, a naš cilj sada ostaje plasman u Ligu za prvaka - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

A duelu sa komšijama iz Krupe na Vrbasu ponovo su fudbaleri Borca djelovali kao početnici, baš kao i nešto prije više od mjesec kada su poraženi u prvenstvu identičnim rezultatom. Koliko su pružili očajnu partiju najbolje svjedoče zvižduci sa tribina njihovih vjernih pristalica, ali i činjenica da su gledaoci stadion počeli napuštati petnaestak minuta prije kraja susreta.

- Jako mi je žao što nismo uspeli da napravimo više. Razumem reakcije naših navijača, to je ono što oni ne žele da gledaju od ekipe Borca. Oba gola smo primili iz našeg poseda lopte, kod oba pogotka su se dogodile izgubljene lopte i brza tranzicija Krupe. Vrlo su jaki, slično smo izgubili i u prvenstvu u Krupi na Vrbasu. Ovo je težak momenat i moramo da ga prevaziđemo - izjavio je Milinković.

Otkako je sjeo na klupu Banjalučana, stručnjak iz Srbije ima negativan saldo. Na šest prvenstvenih mečeva zabilježio je dvije pobjede, remi i tri poraza, uz samo dva postignuta gola, a poslije eliminacije iz Kupa RS od Radnika, sada su eliminisani i iz Kupa BiH.

- Neefikasnost je naša najveća boljka i muka. U situacijama u kojima je nemoguće promašiti, mi ne dajemo golove i to nas košta rezultata - nastavio je Milinković.

Naljutio se poslije pitanje novinara da li razmišlja o ostavci, uz konstataciju da Borac igra lošije nego na početku sezone.

- Verovatno sam ja kriv za sve probleme Borca. Ne želim da vam odgovorim o ostavci - dodao je Milinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana