Потпредсједник Борца Вицо Зељковић: Милинковић има повјерење управе

Дарко Пашагић
Потпредсједник Борца Вицо Зељковић: Милинковић има повјерење управе

Бањалука - Фудбалери Борца у само четири дана попили су још једну "горку пилулу", јер су послије првенственог пораза од Челика у Зеници (0:1) елиминисани из даљег такмичења у Купу БиХ.

Бољи од изабраника Зорана Милинковића био је градски ривал Крупа, који је као гост славио са 2:0 и пласирао се међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу.

Без обзира на све то, из управе клуба поручују да српски стручњак и даље има максималну подршку и да су сигурни да ће резултати доћи.

- Ништа се не може урадити преко ноћи. Ово је дуготрајан процес и нико не размишља о смјени тренера. Милинковић има пуно повјерење, јер је до сада небројено пута показао о каквом је стручњаку ријеч. Како постоје премије, тако постоје и казне и у наредних неколико дана ћемо разговараћемо са играчима и послије тога ћемо одлучити да ли ће бити казни. Овај пораз не смије да нас дестимулише, јер до краја јесени има још шест кола и многе ствари се могу промијенити. Штета што смо испали из Купа, а наш циљ сада остаје пласман у Лигу за првака - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

А дуелу са комшијама из Крупе на Врбасу поново су фудбалери Борца дјеловали као почетници, баш као и нешто прије више од мјесец када су поражени у првенству идентичним резултатом. Колико су пружили очајну партију најбоље свједоче звиждуци са трибина њихових вјерних присталица, али и чињеница да су гледаоци стадион почели напуштати петнаестак минута прије краја сусрета.

- Јако ми је жао што нисмо успели да направимо више. Разумем реакције наших навијача, то је оно што они не желе да гледају од екипе Борца. Оба гола смо примили из нашег поседа лопте, код оба поготка су се догодиле изгубљене лопте и брза транзиција Крупе. Врло су јаки, слично смо изгубили и у првенству у Крупи на Врбасу. Ово је тежак моменат и морамо да га превазиђемо - изјавио је Милинковић.

Откако је сјео на клупу Бањалучана, стручњак из Србије има негативан салдо. На шест првенствених мечева забиљежио је двије побједе, реми и три пораза, уз само два постигнута гола, а послије елиминације из Купа РС од Радника, сада су елиминисани и из Купа БиХ.

- Неефикасност је наша највећа бољка и мука. У ситуацијама у којима је немогуће промашити, ми не дајемо голове и то нас кошта резултата - наставио је Милинковић.

Наљутио се послије питање новинара да ли размишља о оставци, уз констатацију да Борац игра лошије него на почетку сезоне.

- Вероватно сам ја крив за све проблеме Борца. Не желим да вам одговорим о оставци - додао је Милинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана