Posušje odustalo od takmičenja u Ligi BiH

M. Z.
Posušje odustalo od takmičenja u Ligi BiH

Banjaluka - Košarkaški klub Posušje odustao je od takmičenja u Ligi BiH, a prema riječima trenera Tihomira Mustapića odluka o istupanju donesena je u četvrtak.

- Službeno smo odustali od takmičenja i tu odluku donijela je uprava kluba. Oni su istakli da je to urađeno najviše zbog organizacionih problema mada nam finansije nisu problem - rekao je Mustapić.

Shodno tome utakmica drugog kola Lige BiH u kojoj bi Posušje ugostilo Mladost iz Mrkonjić Grada ne bi trebalo da se igra.

- Sve što smo čuli za sada je nezvanično i niko nas iz Saveza nije obavijestio da je Posušje odustalo. S obzirom na mi se spremamo za taj susret kao da će se igrati, ali isto tako čekamo odgovor KS BiH - izjavio je trener Mrkonjićana Goran Sladojević.

Komesar takmičenja Lige BiH Jadran Lasetović izjavio je da još uvijek nije ništa zvanično dobio tako da ne može da komentariše ništa u vezi sa Posušjem. U tom slučaju Liga bi brojala 12 klubova, a u svakom kolu bila bi slobodna po dva tima. Parovi drugog kola, subota: Bosna Rojal - Kakanj (18), Varda HE - Čelik (19.30), Heo - Zrinjski (20), Leotar - Građanski (20). Nedjelja: Posušje - Mladost (20). Sloboda - Široki (igrano u petak). Slobodna je ekipa Sparsa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana