Postrojavanje fudbalera Borca uprkos pobjedi

Danijel Radujković
Postrojavanje fudbalera Borca uprkos pobjedi

Banjaluka - Fudbaleri Borca osvojili su nova tri boda sa kojima su ostali u gornjem dijelu Premijer lige BiH, ali teško izvojevana pobjeda nad Radnikom od 1:0 nije zadovoljila navijače koji su nakon meča sa Bijeljincima postrojili igrače i čitali im bukvicu petnaestak minuta.

"Crveno-plavi" do pobjede su došli nakon poklona golmana Radnika Mladena Lučića, koji je u nadoknadi vremena neshvatljivo izgubio loptu pred svojim golom, što je iskoristio napadač Borca Petar Kunić. Do tada Banjalučani nisu bili dobri, igra je bila bezidejna i teško bi pobijedili da Lučić nije napravio grešku. Vatreni navijači domaćih skandirali su fudbalerima da igraju kao pič**ce, a nezadovoljstvo su im iskazali nakon meča kada su im držali predavanja zbog bezvoljne igre. "Crveno-plavi" su tako i pored pobjede pognute glave napustili teren i sada će biti pod pritiskom u Krupi na Vrbasu narednog vikenda, jer su navijači tražili trijumf u gradskom derbiju. Ova pobjeda bila je prva za Zorana Milinkovića na klupi Borca, ali on nije bio zadovoljan, bez obzira na to što su tri boda najvažnija od svega.

- Govorio sam igračima da će se Radnik disciplinovano braniti. Imali smo loptu i inicijativu, ali nismo bili direktni i nismo stvarali prilike. Na kraju smo nagrađeni pogotkom, ali čeka nas još puno rada. Kako vrijeme bude prolazilo nadograđivaćemo igru i to neće biti nimalo lako. Svi moramo biti svjesni da se ništa ne može promijeniti preko noći. Pobjeda je u ovom trenutku najvažnija - istakao je Milinković.

Njega čeka dosta posla kako bi igra Borca bila bolja, ali šta da se kaže za Radnik koji ima tri poraza u nizu, a četiri u posljednjih pet utakmica. Najutučeniji nakon neuspjeha protiv Borca bio je Lučić, koji je objasnio šta se dogodilo kod gola.

- Htio sam da vratim loptu, da je povučem prema sebi, ali sam je udario kramponima i pobjegla mi je. Bila je to nesreća, ali šta ću, dešava se i većim golmanima. Ne znam šta da kažem, smatram da sam do tada dobro branio, bio sam na svakoj lopti, ali greške golmana nema ko da ispravi. Radim svaki trening naporno, u svaki meč ulazim maksimalno, ali šta je tu je, na meni je da ispravim greške. Puno bi nam značio taj bod, jer smo ušli u lošu seriju rezultata. Moramo još više da zapnemo i da izađemo jači. Već sutra nas očekuje meč Kupa protiv Širokog Brijega i biće to dobra prilika da vratimo samopouzdanje - rekao je Lučić.

Premijer liga

1. Zrinjski 8        7        0        1        17:7   21

2. Željezničar    8        6        1        1        14:5   19

3. Mladost 8        4        2        2        11:9   14

4. Široki Brijeg         8        4        1        3        12:6   13

5. Borac     8        4        1        3        7:6     13

6. Krupa     8        3        3        2        7:7     12

7. Sarajevo 8        3        2        3        11:6   11

8. Radnik   8        3        1        4        6:11   10

9. GOŠK    8        3        0        5        6:11   9

10. Sloboda        8        1        3        4        4:9     6

11. Vitez    8        1        1        6        5:12   4

12. Čelik   8        1        1        6        7:18   4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana