Постројавање фудбалерa Борца упркос побједи

Данијел Радујковић
Постројавање фудбалерa Борца упркос побједи

Бањалука - Фудбалери Борца освојили су нова три бода са којима су остали у горњем дијелу Премијер лиге БиХ, али тешко извојевана побједа над Радником од 1:0 није задовољила навијаче који су након меча са Бијељинцима постројили играче и читали им буквицу петнаестак минута.

"Црвено-плави" до побједе су дошли након поклона голмана Радника Младена Лучића, који је у надокнади времена несхватљиво изгубио лопту пред својим голом, што је искористио нападач Борца Петар Кунић. До тада Бањалучани нису били добри, игра је била безидејна и тешко би побиједили да Лучић није направио грешку. Ватрени навијачи домаћих скандирали су фудбалерима да играју као пич**це, а незадовољство су им исказали након меча када су им држали предавања због безвољне игре. "Црвено-плави" су тако и поред побједе погнуте главе напустили терен и сада ће бити под притиском у Крупи на Врбасу наредног викенда, јер су навијачи тражили тријумф у градском дербију. Ова побједа била је прва за Зорана Милинковића на клупи Борца, али он није био задовољан, без обзира на то што су три бода најважнија од свега.

- Говорио сам играчима да ће се Радник дисциплиновано бранити. Имали смо лопту и иницијативу, али нисмо били директни и нисмо стварали прилике. На крају смо награђени поготком, али чека нас још пуно рада. Како вријеме буде пролазило надограђиваћемо игру и то неће бити нимало лако. Сви морамо бити свјесни да се ништа не може промијенити преко ноћи. Побједа је у овом тренутку најважнија - истакао је Милинковић.

Њега чека доста посла како би игра Борца била боља, али шта да се каже за Радник који има три пораза у низу, а четири у посљедњих пет утакмица. Најутученији након неуспјеха против Борца био је Лучић, који је објаснио шта се догодило код гола.

- Хтио сам да вратим лопту, да је повучем према себи, али сам је ударио крампонима и побјегла ми је. Била је то несрећа, али шта ћу, дешава се и већим голманима. Не знам шта да кажем, сматрам да сам до тада добро бранио, био сам на свакој лопти, али грешке голмана нема ко да исправи. Радим сваки тренинг напорно, у сваки меч улазим максимално, али шта је ту је, на мени је да исправим грешке. Пуно би нам значио тај бод, јер смо ушли у лошу серију резултата. Морамо још више да запнемо и да изађемо јачи. Већ сутра нас очекује меч Купа против Широког Бријега и биће то добра прилика да вратимо самопоуздање - рекао је Лучић.

Премијер лига

1. Зрињски 8        7        0        1        17:7   21

2. Жељезничар    8        6        1        1        14:5   19

3. Младост 8        4        2        2        11:9   14

4. Широки Бријег         8        4        1        3        12:6   13

5. Борац     8        4        1        3        7:6     13

6. Крупа     8        3        3        2        7:7     12

7. Сарајево 8        3        2        3        11:6   11

8. Радник   8        3        1        4        6:11   10

9. ГОШК    8        3        0        5        6:11   9

10. Слобода        8        1        3        4        4:9     6

11. Витез    8        1        1        6        5:12   4

12. Челик   8        1        1        6        7:18   4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана