RS

Ponedjeljak Dan D za Građanski

Ponedjeljak Dan D za Građanski 23.09.2017 10:29 | Milan Zubović

Bijeljina - Košarkaški klub Građanski preživljava teške dane pošto postoji opasnost da odustane od takmičenja u Ligi 12 BiH iduće sezone.

Uprava Bijeljinaca na sve načine pokušava da obezbijedi potreban budžet, a prema riječima sekretara kluba Miše Bokarića, teško da će uspjeti u tome.

- Namjera nam je da igramo Ligu 12 BiH što bi nam bila peta sezona zaredom te se možemo smatrati stalnim članom, ali imamo ogromnih finansijskih problema. Opstrukcije prema našem klubu dolaze sa svih strana i grad Bijeljina nam je ukinuo finansijsku pomoć te smo dobili samo 1.000 maraka, što nije dovoljno za organizaciju utakmice na našem terenu, a kamoli da govorim o putovanjima, platama igrača, službenim licima i svemu drugome. Izgleda da nikome nije u interesu da Bijeljina ima dva kluba u Ligi 12 BiH - rekao je Bokarić.

Najavio je i mogućnost odustajanja od takmičenja.

- Borimo se da namaknemo novac za nastup, ali je situacija veoma teška. Imamo "fore" još dva-tri dana da nešto napravimo, a u slučaju da se ništa ne promijeni na finansijskom planu, moraćemo da odustanemo jer ne možemo se upuštati u avanturu. Nikoga nećemo da lažemo, dajemo obećanja i ostajemo dužni. Ponedjeljak je Dan "D" kada ćemo znati da li ćemo uopšte postojati, a kamoli igrati - istakao je Bokarić.

Trener Goran Šehovac nedavno je napustio ekipu, dok njegov nasljednik još nije poznat.

- Iako mnogo kasnimo sa pripremama, imamo igrača i tim možemo kompletirati za 24 časa. Mnogo je članova prošlosezonske ekipe koji su još s nam i ne žele da nas napuste. U opticaju imamo tri-četiri trenera o čijim imenima ne želim da govorim u ovom trenutku dok definitivno ne bude poznat naš status - dodao je Bokarić.

Žrijeb

Građanski se prijavio za nastup u Ligi 12 BiH za koju je već obavljen žrijeb takmičarskih brojeva. Ekipa iz Bijeljine u prvom kolu trebalo bi da gostuje kod Slobode u Tuzli, a prvenstvo počinje 14. oktobra.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica