Понедјељак Дан Д за Грађански

Милан Зубовић
Понедјељак Дан Д за Грађански

Бијељина - Кошаркашки клуб Грађански преживљава тешке дане пошто постоји опасност да одустане од такмичења у Лиги 12 БиХ идуће сезоне.

Управа Бијељинаца на све начине покушава да обезбиједи потребан буџет, а према ријечима секретара клуба Мише Бокарића, тешко да ће успјети у томе.

- Намјера нам је да играмо Лигу 12 БиХ што би нам била пета сезона заредом те се можемо сматрати сталним чланом, али имамо огромних финансијских проблема. Опструкције према нашем клубу долазе са свих страна и град Бијељина нам је укинуо финансијску помоћ те смо добили само 1.000 марака, што није довољно за организацију утакмице на нашем терену, а камоли да говорим о путовањима, платама играча, службеним лицима и свему другоме. Изгледа да никоме није у интересу да Бијељина има два клуба у Лиги 12 БиХ - рекао је Бокарић.

Најавио је и могућност одустајања од такмичења.

- Боримо се да намакнемо новац за наступ, али је ситуација веома тешка. Имамо "форе" још два-три дана да нешто направимо, а у случају да се ништа не промијени на финансијском плану, мораћемо да одустанемо јер не можемо се упуштати у авантуру. Никога нећемо да лажемо, дајемо обећања и остајемо дужни. Понедјељак је Дан "Д" када ћемо знати да ли ћемо уопште постојати, а камоли играти - истакао је Бокарић.

Тренер Горан Шеховац недавно је напустио екипу, док његов насљедник још није познат.

- Иако много каснимо са припремама, имамо играча и тим можемо комплетирати за 24 часа. Много је чланова прошлосезонске екипе који су још с нам и не желе да нас напусте. У оптицају имамо три-четири тренера о чијим именима не желим да говорим у овом тренутку док дефинитивно не буде познат наш статус - додао је Бокарић.

Жријеб

Грађански се пријавио за наступ у Лиги 12 БиХ за коју је већ обављен жријеб такмичарских бројева. Екипа из Бијељине у првом колу требало би да гостује код Слободе у Тузли, а првенство почиње 14. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана