Pomoćni sudija “oteo” Krupi dva boda u derbiju kola

Siniša Kotaraš
Pomoćni sudija “oteo” Krupi dva boda u derbiju kola

Banjaluka - Fudbaleri Krupe u drugom kolu igrali su na svom terenu protiv Širokog Brijega neriješeno, 2:2, a najveći krivac što nisu došli do pobjede je drugi pomoćni sudija Goran Dujak, na čiju je asistenciju poništen regularan pogodak Elvira Koljića.

Bilo je to u drugom minutu sudijske nadoknade kada je domaći napadač odlično reagovao i nakon što je Saša Nikodijević pogodio stativu, glavom odbijenu loptu ubacio u mrežu. Ali, Dujak je signalizirao nedozvoljenu poziciju, što je glavni arbitar Elvis Mujić iz Banovića uvažio. Na snimku nešto lošijeg kvaliteta odlično se vidi da su u trenutku kada je Nikodijević šutirao prema golu Širokog Brijega, između Koljića i golmana Luke Bilobrka stajala čak četvorica gostujućih fudbalera. Ipak, strateg Krupljana, Branislav Krunić, nije želio da komentariše taj detalj.

- Nije moje da o tome pričam, igrači tvrde da nije bio ofsajd, ali imaju ljudi koji su kompetentni za te detalje i vjerujem da će oni realno procijeniti cijelu situaciju - naglasio je Krunić.

Što se tiče same utakmice, Krunić tvrdi da je njegov tim oba gola primio zbog svojih grešaka te da je bod osvojen protiv rivala kakav je Široki Brijeg u svakom slučaju vrijedan.

- Najvjerovatnije zbog respekta prema protivniku veoma loše smo otvorili utakmicu, što nas je koštalo primljenog pogotka. Ipak, uspjeli smo da iz jedne prelijepe akcije, u kojoj je učestvovala gotovo cijela ekipa, izjednačimo, a do odlaska na odmor i definitivno prekrenemo rezultat. U drugom poluvremenu smo svjesno prepustili inicijativu Širokom, a svoju šansu smo tražili iz kontri. Propustili smo neke prilike, a onda smo, opet zbog nesmotrenosti naše odbrane, primili drugi pogodak. Na kraju je ostalo 2:2, rezultat koji bismo, da nam ga je neko ponudio prije utakmice, objeručke prihvatili - objasnio je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana