Полицајац ударио фудбалера Козаре

Р. Мијановић, М. Зубовић
Полицајац ударио фудбалера Козаре

Требиње - Незапамћена ситуација десила се у Требињу послије фудбалске утакмице Леотара и Козаре када је полицајац у тунелу ударио резервног голмана гостију Милоша Бојанића.

Дерби 20. кола Прве лиге Републике Српске завршен је побједом домаћина са 1:0, а инцидент се десио у тунелу стадиона “Полице” када је полицајац ударио малољетног Бојанића који је у том тренутку био у тренерци клуба и са маркером на себи и ишао ка свлачионици. Инциденту је претходио вербални сукоб играча гостујуће екипе са четвртим судијом Славољубом Гогићем након завршетка меча.

- По завршетку утакмице спаковао сам десетак лопти у мрежу и кренуо ка свлачионици гдје су моји саиграчи имали вербални сукоб са судијом. Већина њих већ је отишла на пресвлачење, а у вербални конфликт нашег капитена (Огњен Петровић) умијешала се полиција. Пружио сам руку судији да би тада један припадник јединице за подршку за врат ухватио нашег капитена којег је наш други играч отргнуо и увукао у свлачионицу. У тој гужви нашао сам се између полицајаца који је мене закачио, а затим се унио у лице и рекао “Шта ти хоћеш, што ми сметаш?”, а потом ме са двије руке ударио у лице, а остали полицајци су га смирили - изјавио је Бојанић.

Она је нагласио да му није јасно зашто га је полицајац ударио кад се није ни свађао већ је само кренуо у свлачионицу.

- Дао сам изјаву у полицији и највјероватније ћу поднијети тужбу. Нису имали аргумената да нападну нашег капитена, а мене ударе. Срећом није било тежих посљедица, али није свеједно кад те удари члан специјалне полиције висок два метра - истакао је Бојанић који је рођен 24. јуна 1998. године.

У табору гостију огорчени су понашањем полиције, док су истовремено похвалили домаћина.

- Не знам шта је требало да уради дијете од 16 година па да га полицајац удари у главу и угура у тунел. Имали смо замјерке на суђење, али судије није нико угрозио. Наредних дана огласићемо се званичним саопштењем. Леотар је заслужено побиједио и морамо да захвалимо Требињцима на изузетно коректном односу и гостопримству - рекао је представник гостију Срећко Гајић.

На његове ријечи надовезао се тренер Козаре Саша Крупљанин.

- Леотар нас је истински одлично угостио и њима не можемо ништа приговорити док потез полиције не правдамо. Сви остали полицајци били су коректни и не знам зашто је човјек из чиста мира ударио дијете и нећемо да ћутимо због овога - казао је тренер Саша Крупљанин.

Овом побједом Леотар је задржао лидерску позицију на табели, а питање побједника ријешио је Бојан Зорановић у 53. минуту када је стигао до лопте прије голмана Немање Тркуље и затим је пребацио преко њега у мрежу. Посао домаћину олакшао је играч гостију Миле Ковачевић који је у 42. минуту зарадио црвени картон.

- Мање је важно ко је дао гол, најважније је да смо побиједили. Овај пут сам ја стријелац и ово ми је најдражи гол у дресу Леотара. Били смо много бољи противник, изгарали смо на терену и заслужено побиједили. Ипак, далеко од тога да је било шта готово, ништа се неће знати до посљедњег кола - казао је стријелац одлучујућег гола Бојан Зорановић.

Томановић

Потпредсједник Леотара Милан Томановић истакао је да је утакмица протекла у такмичарском ритму и да су заслужено остварили побједу.

- Све је било апсолутно регуларно. По завршетку утакмице играчи Козаре окружили су четвртог судију меча због, како су говорили, суђења на њихову штету на једној од претходних утакмица. Припадници Центра јавне безбједности су у оквирима својих овлашћења заштитиле судије и ништа мимо тога. Један од играча Козаре у тунелу одгурнуо је припадника полиције, а овај га је само ухватио за руку. Реакција играча из Градишке била је бурна, али не разумијем уопште зашто су подигли толику буку. Сигуран сам да наши спортски пријатељи из Градишке немају апсолутно ниједну замјерку на нашу побједу јер је чиста као суза - рекао је потпредсједник Леотара Милан Томановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана