Pola Borca na meti menadžera

Darko Pašagić
Pola Borca na meti menadžera

Banjaluka - Pobjeda nad Željezničarom u derbiju prvog kola Premijer lige BiH ne samo da je podigla samopouzdanje mladoj ekipi Borca, već je pobudila veliko interesovanje među brojnim menadžerima i inostranim klubovima, koji bi u svojim redovima željeli da vide nekog od igrača iz "crveno-plavog" tabora.

- Osim Aleksandra Subića, Tonija Jovića i Srđana Bečelića menadžeri se interesuju i za Petra Ilića, Elvira Koljića i Uglješu Radinovića - rekao je direktor Borca Robert Zrilić.

Najveće interesovanje i dalje vlada za kapitena Subića, a kako sada stvari stoje najuporniji su iz belgijskog Kortrijka. Njega žele i na "Grbavici", ali njegov odlazak u Sarajevo je za sada malo vjerovatna opcija jer Banjalučani ne žele svog kapitena baš tako jeftino da prodaju. Prema nezvaničnim informacijama čelnici Borca za njega traže 250.000 evra, a na specijalizovanom fudbalskom sajtu "transfermarkt.de" košta čak 600.000 evra.

- Svjesni smo da ga nećemo moći dugo zadržati i zato smo ciljano tokom ljetnje pauze doveli Zvezdana Đorđilovića, koji bi trebalo da popuni prazninu koja bi nastala njegovim eventualnim odlaskom. Naravno da bi nam puno značilo da ga prodamo i tako zatvorimo neke finansijske minuse, ali nećemo srljati i dati ga ispod cijene - dodao je Zrilić.

Jović je već odavno na meti klubova iz Austrije i Češke, a sada su se umiješali i Italijani, odnosno žele ga tri kluba iz Serije B. Za Bečelića se interesuje njemački drugoligaš Nirnberg, Koljića i Radinovića žele u Čukaričkom, dok je za Ilića stigao poziv iz jedne neimenovane menadžerske agencije iz Beograda.

- Mala je vjerovatnoća da ćemo uspjeti sve njih da prodamo, ali sam siguran da će veoma brzo neko od njih napustiti Gradski stadion. Naravno, ne smijemo ni dozvoliti da svi odu, jer pitanje je kako bi onda nastavili prvenstvenu trku. Najvažnije u ovom trenutku je da su naši igrači postali interesantni strancima - dodao je Zrilić.

Strijelca jedinog gola na meču sa Željezničarom Petra Ilića baš ne zanimaju mnogo priče o mogućem odlasku, jer kaže ugovorom je vezan za Banjalučane do ljeta 2017. godine.

- Ne pitam se ja, nego Borac. Najvažnije je da sam na najljepši način otvorio sezonu. Pobjedonosni gol u derbiju daće mi krila da zaigram još bolje, a ovaj trijumf našoj mladoj ekipi je dodatni motiv u nastavku sezone. Mladi smo, imamo kvalitet, nikog se ne bojimo i to ćemo pokazati i u Mostaru, gdje u subotu od 17 časova u drugom kolu gostujemo kod Veleža - naglasio je Ilić.

Pare za Stevanovića

Sevilja bi Banjalučanima u septembru trebalo da uplati dug za Miroslava Stevanovića. "Crveno-plavi" su na sudu dobili Špance zbog neisplaćene kompenzacije za treniranje u iznosu 39.500 evra, a Stevanović je 2010. godine nosio dres Borca.

- To ne bi trebalo da bude jedini prihod ove jeseni. Očekujemo dio novca od transfera Srđana Babića iz Vojvodine u Real Sosijedad. To je isto kompenzacija za treniranje pošto je mladi fudbaler bio naš član četiri godine i dva mjeseca. Prvo ćemo novac tražiti preko pravnih zastupnika, a ukoliko do isplate ne dođe uputićemo žalbu na adresu Svjetske fudbalske federacije -  naglasio je Zrilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana