Poklon ljubiteljima borilačkih sportova

Darko Pašagić
Poklon ljubiteljima borilačkih sportova

Banjaluka - Kik-boks spektakl “Spartan fajt najt 3” biće održan 17. novembra od 19 časova u sportskoj dvorani “Obilićevo”, a na ovoj smotri, koju organizuje KBK “Sveti Georgije” iz Banjaluke, nastupiće najbolji borci iz regiona.

Kao i ranijih godina cilj ove manifestacije biće da se afirmišu mladi takmičari, koji će u budućnosti biti glavne uzdanice kik-boksa u zemljama bivše Jugoslavije.

- Prethodne manifestacije imale su humanitarni karakter, a sada smo odlučili da ulaz bude besplatan i da to bude poklon svim onim građanima Banjaluke i okoline koji uživaju u borilačkim sportovima. Ranijih godina prihod sa ove manifestacije je išao štićenicima doma “Rada Vranješević”, Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke “Iskra”, te Udruženju za lica oboljela od autizma “Djeca svjetlosti” - rekao je predsjednik i trener Kik-boks kluba “Sveti Georgije” Duško Zorić.

Planirano je da bude održano pet profesionalnih borbi u kik-boksu, disciplina “K-1”, te jedan revijalni profi-boks meč, u kojem će rukavice u kruzer kategoriji ukrstiti Banjalučanin Goran Delić i Hrvat Marko Martinjak.

- Parovi su tako napravljeni da svi koji dođu uživaju u borbama, a meč između Delića i Martinjaka trebalo bi da bude šlag na sve to. Kao što je poznato Delić je osvajač više evropskih i šampionskih titula, a Martinjak je prvak svijeta u boksu bez rukavica - nastavio je Zorić, kome je stručni konsultant u organizaciji priredbe proslavljeni kik-bokser Draženko Ninić.

“Spartan fajt najt 3” biće samo kruna bogatog sportskog dana, koji će u dvorani “Obilićevo” početi u 11 časova.

- Istog dana “Sveti “Georgije” je domaćin prvenstva Republike Srpske u kik-boksu u disciplinama lou-kik i kik-lajt u svim starosnim kategorijama. Na ovom šampionatu najavljeno je učešće svih kluba iz Srpske sa više od 100 učesnika, a najzanimljivije finalne borbe biće održane pred sam početka večernjeg spektakla - dodao je Zorić.

Delić

Banjalučkom profesionalnom bokseru Goranu Deliću meč sa Markom Martinjakom poslužiće kao dobra uvertira pred odbranu titule prvaka Mediterana u verziji Internacionalne bokserske organizacije (IBO).

- Još nije precizirano da li ću sa Martinjakom raditi četiri ili šest rundi, ali je bitno da će mi to biti dobar sparing pred duel koji me sredinom decembra očekuje u Minhenu - rekao je Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana