Pojačana Igokea sa Vilijamsom i Gevinom na FMP

Milan Zubović
Pojačana Igokea sa Vilijamsom i Gevinom na FMP

Laktaši - Iako je prije samo dvije sedmice sa njim raskinuta saradnja Džimi Gevin se vratio u Igokeu i biće spreman za susret šestog kola ABA lige protiv FMP-a, koji je na rasporedu u petak (20 časova), a debi bi trebalo da ima i Latavijus Vilijams.

Trener Nenad Trajković ima problema sa plejmejkerima pošto povredu zadnje lože vuče Filip Adamović pa na toj poziciji može računati samo na mlade i nedovoljno iskusne Darka Talića i Aljošu Jankovića.

- Imamo zdravstvenih probleme jer je Adamović obnovio povredu zadnje lože na meču sa Krkom. Preduzimamo sve što je u našoj moći da ga dobijemo za meč u petak, jer nam daje asistencije kojih je imao osam protiv Krke, a ukupno ih je bilo 28. Sve te stvari je pokrenuo Adamović i ako bude sposoban probaćemo da ponovimo napadačku igru kao na poslednjoj utakmici. Gevina smo otpisali jer je imao hroničnih zdravstvenih problema sa crevima, odnosno Kronovom bolesti. Ipak, dobili smo potvrdu njegovog lekara iz SAD da on sa tim problemom može da igra te da to ne utiče na njegovu igru, koncentraciju i fizičku spremu. Kad smo videli da ostajemo bez pleja vratili smo ga jer nije otišao - izjavio je Trajković.

Publici u Laktašima trebalo bi da se predstavi i Vilijams, koji se dogovorio o saradnji sa ekipom iz Aleksandrovca do kraja sezone. Prošle sezone bio je član Valensije, ali nije mnogo igrao jer je bio povrijeđen, tako da je sada prošao obimne preglede, jer uprave ne želi da im se ponovi slučaj sa Orlandom Džonsonom koji je otišao vrlo brzo jer je imao hroničnih problema sa koljenom. Razlog dolaska Amerikanca je nedostatak igrača pod košem.

- Zaključili smo da Dalibora Ilića moramo prebaciti na krilo da ga tu forsiramo, jer nema masu da može čuvati nekog krilnog centra i može mnogo da nam da na poziciji trojke. Time smo otvorili jedno mesto na centarskoj poziciji pa smo tražili igrača koji može da nam donese ono što nemamo i on može brzo da rola, brzo skoči u tajmingu i igra iznad obruča, traži kontru te nam donese skok u napadu - kazao je Trajković.

U narednu utakmicu oba tima ulaze sa istim skorom pobjeda i poraza 2/3, a iskusni trener nada se da će njegov tim ponoviti izdanje iz meča sa Krkom kada su bili veoma ubjedljivi u napadu.

- Predstoji nam veoma teška utakmica protiv FMP-a, koji je dobra mlada ekipa, a odlikuje je velika energija. Imaju desetak napadačkih skokova i moramo zaustaviti centra Dragana Apića, levaka koji može da igra licem ka košu i ima brze noge. Pored njega moramo zaustaviti Matića Rebeca, Marka Jeremića, Dopa Rita koji ima odličan skok u napadu i odličan šut za tri poena. Ukoliko budemo ponovili odbranu koju smo igrali od prvog minuta meča sa Krkom možemo da dignemo formu i dođemo do trijumfa - istakao je Trajković.

Vuk se oporavio

Kapiten Vuk Radivojević opravio se od povrede ruke zarađene na meču sa Budućnosti, zbog čega je propustio mečeve četvrtog i petog kola.

- Vuk je počeo da trenira i biće u sastavu. Gledamo da ga poštedimo na treninzima koliko možemo, ali će u najmanju ruku barem biti na klupi tokom meča sa FMP-om - kazao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana