Појачана Игокеа са Вилијамсом и Гевином на ФМП

Милан Зубовић
Појачана Игокеа са Вилијамсом и Гевином на ФМП

Лакташи - Иако је прије само двије седмице са њим раскинута сарадња Џими Гевин се вратио у Игокеу и биће спреман за сусрет шестог кола АБА лиге против ФМП-а, који је на распореду у петак (20 часова), а деби би требало да има и Латавијус Вилијамс.

Тренер Ненад Трајковић има проблема са плејмејкерима пошто повреду задње ложе вуче Филип Адамовић па на тој позицији може рачунати само на младе и недовољно искусне Дарка Талића и Аљошу Јанковића.

- Имамо здравствених проблеме јер је Адамовић обновио повреду задње ложе на мечу са Крком. Предузимамо све што је у нашој моћи да га добијемо за меч у петак, јер нам даје асистенције којих је имао осам против Крке, а укупно их је било 28. Све те ствари је покренуо Адамовић и ако буде способан пробаћемо да поновимо нападачку игру као на последњој утакмици. Гевина смо отписали јер је имао хроничних здравствених проблема са цревима, односно Кроновом болести. Ипак, добили смо потврду његовог лекара из САД да он са тим проблемом може да игра те да то не утиче на његову игру, концентрацију и физичку спрему. Кад смо видели да остајемо без плеја вратили смо га јер није отишао - изјавио је Трајковић.

Публици у Лакташима требало би да се представи и Вилијамс, који се договорио о сарадњи са екипом из Александровца до краја сезоне. Прошле сезоне био је члан Валенсије, али није много играо јер је био повријеђен, тако да је сада прошао обимне прегледе, јер управе не жели да им се понови случај са Орландом Џонсоном који је отишао врло брзо јер је имао хроничних проблема са кољеном. Разлог доласка Американца је недостатак играча под кошем.

- Закључили смо да Далибора Илића морамо пребацити на крило да га ту форсирамо, јер нема масу да може чувати неког крилног центра и може много да нам да на позицији тројке. Тиме смо отворили једно место на центарској позицији па смо тражили играча који може да нам донесе оно што немамо и он може брзо да рола, брзо скочи у тајмингу и игра изнад обруча, тражи контру те нам донесе скок у нападу - казао је Трајковић.

У наредну утакмицу оба тима улазе са истим скором побједа и пораза 2/3, а искусни тренер нада се да ће његов тим поновити издање из меча са Крком када су били веома убједљиви у нападу.

- Предстоји нам веома тешка утакмица против ФМП-а, који је добра млада екипа, а одликује је велика енергија. Имају десетак нападачких скокова и морамо зауставити центра Драгана Апића, левака који може да игра лицем ка кошу и има брзе ноге. Поред њега морамо зауставити Матића Ребеца, Марка Јеремића, Допа Рита који има одличан скок у нападу и одличан шут за три поена. Уколико будемо поновили одбрану коју смо играли од првог минута меча са Крком можемо да дигнемо форму и дођемо до тријумфа - истакао је Трајковић.

Вук се опоравио

Капитен Вук Радивојевић оправио се од повреде руке зарађене на мечу са Будућности, због чега је пропустио мечеве четвртог и петог кола.

- Вук је почео да тренира и биће у саставу. Гледамо да га поштедимо на тренинзима колико можемо, али ће у најмању руку барем бити на клупи током меча са ФМП-ом - казао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана