Pohod Igokee na ABA ligu

Milan Zubović
Pohod Igokee na ABA ligu

Laktaši - Imperativ nam nije da budemo ni prvi, ni šesti, ni deseti već da ostanemo u ligi, stabilizujemo ekipu i odbranimo titulu šampiona BiH, izjavio je juče predsjednik KK Igokea Boris Spasojević na predstavljanju tima za iduću sezonu.

Ekipi iz Aleksandrovca biće ovo treća sezona zaredom, a ukupno četvrta da nastupa u regionalnom takmičenju. Prošle su osvojili šesto mjesto na tabeli, koje im je donijelo nastup u Evrokupu, od kojeg su odustali jer to takmičenje iziskuje dodatne finansije. Trener Vlada Jovanović zadovoljan je ekipom koja je selektovana ove sezone, a koja će nastupati u dresovima marke "đivova".

- Imao sam još neke ideje koje nisu ispunjene zbog objektivnih razloga, ali sam zadovoljan sadašnjom ekipom. Zajedno smo učestvovali u selektovanju tima i napravili ekipu koja je željna rada i dokazivanja - izjavio je Jovanović.

U pripremnom periodu odigrali su osam utakmica i zabilježili po četiri pobjede i poraza.

- Neke utakmice dobro smo odigrali, neke loše, zamerki uvek ima i biće ih tokom sezone. Zadovoljan sam načinom na koji smo radili i putem kojim idemo. S druge strane nisam zadovoljan nivoom igre u ovom trenutku i mislim da možemo bolje. Potrebno je vreme da se igrači naviknu jedni na druge i na mene, s obzirom na to da sam sa većinom ovih igrača radio u reprezentativnim selekcijama i klubovima - dodao je Jovanović.

Kada su u pitanju ambicije kluba, Jovanović nije htio da mnogo govori o njima.

- Nemamo prevelike ambicije i radićemo kao tim. Treba da konsolidujemo tim u vreme koje je teško za sve klubove u regionu, napravimo stabilan klub, ustanovimo standarde i da ne idemo ni previše gore ni previše dole, pa će onda doći dobar rezultat. Šta je dobar rezultat? To ćemo videti kada krene sezona - kazao je Jovanović.

Nakon što se dosadašnji kapiten Milan Dozet oprostio od aktivnog igranja, kapitensku traku ponio je Branko Jorović.

- Hvala upravi i saigračima koji su mi ukazali čast i dali kapitensku traku koja je u isto vreme i velika obaveza za mene. Ove godine tim je mlađi i drugačije selektovan u odnosu na dve prošle sezone, od kada sam ja tu. Mlađi smo i sigurno je da ćemo igrati drugačiju košarku nego ranije - rekao je Jorović.

 

Tim

Tim je dosta izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu i ostala su samo četvorica igrača Draško Knežević (plejmejker), Aleksandar Radukić (krilni centar), Branko Jorović (krilni centar) i Duško Bunić (centar). Tokom ljeta u redove Aleksandrovčana stigli su Džonaton Džons (plejmejker), Mladen Jeremić (bek), Đorđe Milošević (bek), Milenko Predić (bek), Marko Čakarević (krilo), Đorđe Drenovac (krilo), Nikola Dragović (krilo), Dražen Zlovarić (krilni centar), Marko Šćekić (centar).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana