Подршка бањалучким одбојкашицама на међународној сцени

Срна
Подршка бањалучким одбојкашицама на међународној сцени

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић честитао је одбојкашицама “БЛ волеја”, вицешампионикама БиХ, што ће ове сезоне играти два међународна такмичења - Средњоевропску лигу и ЦЕВ куп.

Радојичић је на тим поводом данашњој конференцији за новинаре истакао да је изузетно значајно што ће се у Бањалуци играти међународне утакмице.

Он је истакао да је Бањалука “гладна квалитетног спорта” и да домаћа публика добро зна шта су квалитетни резултати, јер је овај град у својој историји имао освајаче европских, свјетских и олимпијских медаља.

Радојичић је истакао да је пред Бањалуком добра сезона када је ријеч о колективним спортовима, јер је неколико градских клубова изборило учешће на међународној сцени.

“Вјерујем да овај клуб има снагу да привуче публику, спонзоре, а онда би са тим требало да дођу још већи успјеси”, оцијенио је Радојичић.

Предсједник Одбојкашког клуба “БЛ волеј” Слађан Цвијановић рекао је да их ове године очекују озбиљни изазови у европском и регионалном такмичењу.

Он је изразио очекивање да ће клуб на најбољи начин представљати град и бањалучку одбојку која ће несумњиво расти у будућности.

Директор “БЛ волеја” Душко Овука истакао је да је ријеч о изузетно квалитетним такмичењима, а овом клубу ће само за учешће у Средњоевропској лиги бити потребно око 150.000 КМ.

Директор Спортске дворане “Борик” Ненад Талић је нагласио да је велико задовољство што ће се у бањалучком “храму спорта” играти међународне утакмице.

“Рукометашице су избориле пласман у Премијер лигу, жОрловиж у регионалну лигу, рукометаши у ЕХФ куп, а онда ће наше даме учествовати у европским одбојкашким такмичењима. Ми ћемо бити сервис града и омогућити им најбоље могуће услове”, рекао је Талић.

Подршку одбојкашицама пружио је и прослављени одбојкаш Вељко Башић.

“Сам излазак нашег клуба у Европу даје другу димензију. Од овог момента, ми више не представљамо само клуб, него град и све што смо до сада успјели да направимо. Имамо велико задовољство да играмо у Европи и обавезу да град представимо у најбољем свјетлу”, рекао је Башић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана