Подриње, Жељезничар и Слобода јуре Лигу за првака

Данијел Радујковић
Подриње, Жељезничар и Слобода јуре Лигу за првака

Бањалука - Само два кола остала су до подјеле Прве лиге РС на оне који ће се борити за шампиона и оне који ће јурити опстанак, а три екипе покушаће да дохвате једино преостало мјесто које води у Лигу за првака.

Рудар Приједор, Звијезда 09, Дрина, Славија и Текстилац Корт сигурно ће одлучивати о новом шампиону РС и екипи која ће идуће сезоне играти у Премијер лиги БиХ, а Подриње, Слобода и Жељезничар Спорт тим надају да се ће изборити упражњено мјесто. Све три екипе радије би да играју против јаких ривала и да их се пита у одлучивању шампиона, али мјеста има само за једну. У најбољој позицији тренутно је тим из Јање, који држи шесто мјесто са 27 бодова, два више од поменутих ривала. Подриње је направило кикс у сриједу, када је освојило само бод против Козаре на свом терену, али је имало среће што су оба ривала киксала. До краја овог дијела првенства имаће незгодно гостовање Славији, а онда дочекује "фењераша" Слогу, гдје ће вјероватно бити под императивом побједе.

- Нисам задовољан резултатом против Козаре, имали смо све у својим рукама и играли смо коректно, али на крају је можда реми био најреалнији. Имамо амбиције за лигу шест и можда најповољнији распоред, а већ против Славије покушаћемо све да завршимо. Уколико не успијемо, имамо меч лопту против Слоге, којој не цвјетају руже. Проблем нам је представљао распоред, јер смо одиграли четири утакмице за 14 дана, што није једноставно ни јаким европским екипама. Велика ствар за клуб и мене био би пласман у Лигу за првака, јер правимо позитивну причу а то би нам дало вјетар у леђа за сљедећу сезону - истакао је тренер екипе Сенад Хаџић.

Жељезничар је пропустио велику шансу да се бодовно изједначи са тимом из Јање, јер је одиграо 1:1 против Напретка, а ствар ће покушати да поправи против Текстилац Корта у Бањалуци и на гостовању Звијезди.

- Имали смо шансу да стигнемо до тог шестог мјеста, али нисмо искористили реми Подриња и Козаре. Шта је ту је, моји играчи су млади и свака утакмица за њих је ново искуство и прилика за сазријевање. Сада треба да нам се поклопе и други резултати, имамо тешко гостовање Звијезди и реално је да је Подриње ближе шестом мјесту. Али никада се не зна. Борићемо се до краја, а и уколико не успијемо неће бити трагедија - истакао је Крунић.

Ако би све три екипе завршиле са истим бројем бодова, била би формирана мини-табела у којој би опет сви имали исто поена, јер су сви забиљежили по двије побједе и два пораза, а шести би био Жељезничар и то због најбоље гол разлике у међусобним мечевима са преостала два ривала (6:5). Иначе, Бањалучани имају бољи међусобни скор против Слободе, а тим из Мркоњић Града од Подриња, док је ситуација код Жељезничара и Подриња изједначена и ако би завршили са исто бодова, одлучивала би укупна гол разлика.

Слободи најтежи жријеб

Слобода у наредна два кола има веома тежак жријеб, гдје ће прво дочекати једног од главних конкурената за титулу Звијезду 09, па онда гостују Дрини, која се нада да из другог плана може до првог мјеста. Зато су у клубу свјесни да ће тешко до шестог мјеста.

- Имамо најтежи жријеб до краја овог дијела и тешко је очекивати да уђемо у плеј-оф, али борићемо се до краја. Нама је првенствени циљ да афирмишемо што више младих играча да бисмо имали залог за будућност - истакао је тренер Слободе Чедомир Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана