Počinje finalna serija plej-ofa Prve lige RS: Bitka za krunu Srpske

Milan Zubović
Počinje finalna serija plej-ofa Prve lige RS: Bitka za krunu Srpske

Banjaluka - Nekada su Borac i Leotar vodili bitke u Ligi BiH, dok će sada odmjeriti snage u finalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske, gdje će tražiti povratak u najviši rang takmičenja.

Šampion Srpske postaće tim koji prvi dođe do tri pobjede, a prvi meč na rasporedu je u nedjelju od 19 časova na parketu Banjalučana, koji su zauzeli prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja pa će imati prednost domaćeg terena. Borac želi da napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu kada je u finalu Bratunac bio bolji.

- Ostvarili smo što smo obećali kada smo se okupili i sa prvog mjesta krenuli u plej-of, dok smo sada u finalu. Pred nama je velika šansa da se vratimo u Ligu BiH, mada će biti teško igrati protiv Leotara koji je bio drugi u ligaškom dijelu. Imaju odlične pojedince, pogotovo na poziciji centra, gdje su Dejan Šakotić i Đorđije Ninković, ali i ostala prva petorka je dobra tako da nam opasnost prijeti sa svih strana - izjavio je trener “crveno-plavih” Dragan Mičić.

Njegov tim dobio je obje utakmice sa Trebinjcima ove sezone, čime je pokazao da zna igrati sa njim.

- S obzirom na to da smo bili prvi na tabeli, preuzimamo ulogu favorita, nosimo taj teret i ne bojimo se ničega u finalu. Polufinalna majstorica protiv Budućnosti koju smo ubjedljivo dobili recept je kako treba sada da igramo. Prva utakmica je ključna i umnogome će odrediti ostatak serije, a mi sve držimo u svojim rukama. Vjerujem u momke da mogu do titule - rekao je Mičić.

Trebinjci su takođe morali igrati tri utakmice u polufinalu plej-ofa i eliminisali su Sokolac, a jedan od aduta ekipe je centar Dejan Šakotić.

- Poslije osvojenog drugog mjesta na tabeli željeli smo u finale i sada se nećemo predati unaprijed jer imamo šansu da se vratimo u Ligu BiH. Borac ima prednost domaćeg parketa, što može biti opterećenje za njega, a pošto su nas dobili dva puta ove sezone pritisak će biti na njima, što ćemo pokušati da iskoristimo i dođemo do trijumfa u prvom meču - kazao je Šakotić.

 

Iskustvo Šćekića

Iskusnom centru Borca Marku Šćekiću ovo nije prvo finale plej-ofa, pa će biti od velike pomoći mlađim igračima.

- Moje iskustvo trebalo bi da dođe do izražaja, ali se nadam da će mlađi iznijeti teret jer su oni nosioci ekipe, a tu sam da im pomognem. Treća utakmica polufinala plej-ofa pokazala je kako treba da igramo. Imali smo skoro savršenu komunikaciju u odbrani i odigrali na visokom nivou, mnogo višem od onog iz Prve lige. Tu energiju moramo zadržati, ne smijemo srljati i pobjeda ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja - rekao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana