Počinje Football Friends liga u Banjoj Luci

Slavko Basara
Počinje Football Friends liga u Banjoj Luci

BANjA LUKA - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije u ponedjeljak će uveličati otvaranje Dječije fudbalske akademije u Banjoj Luci i početak "Football Friends" lige.

Ovo takmičenje koje organizuje Akademija zajedno sa Udruženjem mladih fudbalera iz Banje Luke, a uz pomoć OFK Sport tima počinje sljedećeg vikenda. Nastupiće osam klubova u četiri starosne kategorije, i to: KS Drim (Čelinac), Kozara (Gradiška), Škola fudbala Ajaks (Laktaši), Mladost (Kotor Varoš), Sloboda (Mrkonjić Grad), Drim tim (Srbac), Sloboda Bubamara (Novi Grad) i OFK Sport tim (Banja Luka). Ligu će otvoriti utakmica između dječaka OFK Sport tima i Slobode Bubamare rođenih 2001. godine.

- U ligi koju ćemo organizovati s ciljem da popularišemo fudbal i djecu odvojimo od ulice nastupiće blizu 400 dječaka. Naš cilj je da iz godine u godinu širimo ligu i da se ona igra u svim gradovima Republike Srpske, ali i BiH. Takmičenje će da bude igrano u četiri konkurencije od osam do 12 godina, a liga je revijalnog karaktera - rekao je direktor "Football Friends" lige Radomir Popović.

Svečano otvaranje je planirano za ponedjeljak, 2. novembra, u 14 časova. Pored Njegovog preosveštenstva Vladike Grigorija, ovom činu trebalo bi da prisustvuju i ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske Proko Dragosavljević, gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, predsjednik FS Republike Srpske Mile Kovačević, direktor "Football Friends" fondacije Zoran Avramović, direktor "Street njorld" organizacije Vladimir Borković. Specijalni gost trebalo bi da bude Dušan Savić, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde.

- Kroz ovu ligu hoćemo da afirmišemo i predstavimo društvene, privredne, kulturne i sportske vrijednosti sredine u kojoj Udruženje mladih fudbalera djeluje. Takmičenjem želimo da damo podršku borbi protiv dopinga, pušenja, narkomanije i drugih štetnih uticaja na mlade. Osim toga, podstičemo fizički razvoj djece i stvaramo uslove za omasovljavanje fudbala u Srpskoj - kazao je Popović.

Prijateljska utakmica

U sklopu otvaranja "Football Friends" lige i Dječije fudbalske akademije biće odigran i prijateljski susret između novinarske i selekcije Udruženja mladih fudbalera. Za novinarsku selekciju trebalo bi da nastupe Vladika Grigorije, Goran Delić, Draženko Ninić, Vinko Marinović, Iguman Stefan...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana