Početak Lige mladih u magli

Milan Zubović
Početak Lige mladih u magli

Banjaluka - Košarkaška Liga mladih prošle godine bila je pun pogodak za veliki broj klubova u BiH, dok je ove njen početak pod znakom pitanja.

Iako je prema preliminarnom nezvaničnom dogovoru takmičenje trebalo da počne 17. i 18. februara, evidentno je da će ono biti prolongirano kao što se desilo i 2017. Veliki problemi su nastali zbog dugova prevoznicima i sudijama iako je ugovor sa generalnim sponzorom USAID-om potpisan na tri godine i preostale su još dvije da budu ispoštovane.

- Ima repova koji se vuku od prošle godine prema prevoznicima i na ljudima koji su u kontaktu sa USAID-om je da riješe ta dugovanja. Znam da se isplata vrši u tranšama te da je veći dio izmiren, mada sam čuo da ima onih kojima još nije ništa uplaćeno - rekao je član Izvršnog odbora Košarkaškog saveza BiH Goran Cvikić.

Prema njegovim riječima, konačna odluka o početku takmičenja biće donesena iduće sedmice, najvjerovatnije tokom završnog turnira Kupa BiH koji će biti igran za deset dana, kada bi trebalo da se sastanu članovi IO. Veliki problem imaju klubovi iz Republike Srpske koji sada pauziraju. Naime, KS RS je održao turnire mlađih kategorija pa su poznati svi timovi učesnici iz Srpske, dok to nije slučaj sa klubovima u FBiH. Ujedno, postoji mogućnost da budu organizovani samo završni turniri jer zbog reprezentativnih obaveza takmičenje mora da bude završeno do početka juna.

- Klubovi iz Srpske s pravom negoduju jer ih pritišćemo da igraju završne turnire koji su ujedno kvalifikacioni, a oni koji ne prođu imaju veoma dugu pauzu, čak i do septembra, što nikome ne ide na ruku. Ipak, ne možemo ništa već da čekamo da se hrvatski i bošnjački članovi IO dogovore - dodao je Cvikić.

Milaković skeptičan

Juniori Igokee prošle godine prošetali su se Ligom, a njihov trener Žarko Milaković skeptičan je u vezi sa početkom takmičenja.

- Nezvanično sam saznao da je Liga trebalo da počne za desetak dana, ali je evidentno da od toga nema ništa. Još ne znamo ko će igrati, a nema ni kalendara takmičenja. Skeptičan sam kada je u pitanju početak takmičenja u skorije vrijeme jer mnogo toga treba da bude organizovano. S obzirom na to, klubovi iz Srpske najviše ispaštaju jer nemaju takmičarske utakmice - rekao je Milaković.

Studentu derbi

Ekipa Student Igokee slavila je u lokalnom derbiju protiv Borca u Banjaluci rezultatom 79:58 u 14. kolu Prve lige RS. Najbolji kod pobjednika bio je Dalibor Ilić sa 25 poena i 14 skokova, dok je Aljoša Janković imao 21 poen i devet skokova. Kod Borca Peđa Lončar ubacio je devet poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana