Почетак Лиге младих у магли

Милан Зубовић
Почетак Лиге младих у магли

Бањалука - Кошаркашка Лига младих прошле године била је пун погодак за велики број клубова у БиХ, док је ове њен почетак под знаком питања.

Иако је према прелиминарном незваничном договору такмичење требало да почне 17. и 18. фебруара, евидентно је да ће оно бити пролонгирано као што се десило и 2017. Велики проблеми су настали због дугова превозницима и судијама иако је уговор са генералним спонзором УСАИД-ом потписан на три године и преостале су још двије да буду испоштоване.

- Има репова који се вуку од прошле године према превозницима и на људима који су у контакту са УСАИД-ом је да ријеше та дуговања. Знам да се исплата врши у траншама те да је већи дио измирен, мада сам чуо да има оних којима још није ништа уплаћено - рекао је члан Извршног одбора Кошаркашког савеза БиХ Горан Цвикић.

Према његовим ријечима, коначна одлука о почетку такмичења биће донесена идуће седмице, највјероватније током завршног турнира Купа БиХ који ће бити игран за десет дана, када би требало да се састану чланови ИО. Велики проблем имају клубови из Републике Српске који сада паузирају. Наиме, КС РС је одржао турнире млађих категорија па су познати сви тимови учесници из Српске, док то није случај са клубовима у ФБиХ. Уједно, постоји могућност да буду организовани само завршни турнири јер због репрезентативних обавеза такмичење мора да буде завршено до почетка јуна.

- Клубови из Српске с правом негодују јер их притишћемо да играју завршне турнире који су уједно квалификациони, а они који не прођу имају веома дугу паузу, чак и до септембра, што никоме не иде на руку. Ипак, не можемо ништа већ да чекамо да се хрватски и бошњачки чланови ИО договоре - додао је Цвикић.

Милаковић скептичан

Јуниори Игокее прошле године прошетали су се Лигом, а њихов тренер Жарко Милаковић скептичан је у вези са почетком такмичења.

- Незванично сам сазнао да је Лига требало да почне за десетак дана, али је евидентно да од тога нема ништа. Још не знамо ко ће играти, а нема ни календара такмичења. Скептичан сам када је у питању почетак такмичења у скорије вријеме јер много тога треба да буде организовано. С обзиром на то, клубови из Српске највише испаштају јер немају такмичарске утакмице - рекао је Милаковић.

Студенту дерби

Екипа Студент Игокее славила је у локалном дербију против Борца у Бањалуци резултатом 79:58 у 14. колу Прве лиге РС. Најбољи код побједника био је Далибор Илић са 25 поена и 14 скокова, док је Аљоша Јанковић имао 21 поен и девет скокова. Код Борца Пеђа Лончар убацио је девет поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана