Počela Ljetna škola sporta u Trebinju

Srna
Počela Ljetna škola sporta u Trebinju

Trebinje - U Trebinju je večeras otvorena Ljetna škola sporta, koja će do 26. avgusta okupiti oko 1.300 sportista iz Republike Srpske i Srbije, za šta će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske izdvojiti oko 200.000 KM.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović rekao je večeras da je Ljetna škola sporta jedna od najljepših manifestacija koju Ministarstvo podržava već 17 godina.


"Ovdje su najperspektivniji i najbolji sportisti Republike Srpske i Srbije", istakao je Jaćimović i dodao da su ovom manifestacijom obuhvaćeni svi sportski savezi – 20 u Trebinju, a 10 u ostalim gradovima Republike Srpske.

On je naglasio da Ljetnu školu sporta otvaraju košarkaši koji će u narednih sedam dana imati šta da nauče od vrhunskoh trenera.

Jaćimović je zahvalio gradu Trebinju na pomoći oko organizacije škole sporta.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izrazio je zadovoljstvo što je Trebinje domaćin ovakve manifestacije koja okuplja mlade i perspektivne sportiste, napominjući da je promoter proslavljeni košarkaš Milan Gurović, koji je porijeklom iz Trebinja.

"Ovo je velika podrša razvoju sporta, ali i gradu Trebinju", rekao je Petrović i zahvalio Vladi Republike Srpske na podršci.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević rekao je da su u Trebinje došli najperspektivniji igrači Republike Srpske, po 15 iz svake kategorije pod vođstvom najboljih trenera.

On je napomenuo da je riječ o mladim košarkašima 2004. godište koji će u narednih sedam dana boraviti u Trebinju, te izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija održava baš u ovom gradu odakle su ponikli najbolji košarkaši.

Promoter Škole sporta Milan Gurović rekao je da veoma lijepo raditi sa mladim sportistima, te naglasio da će im rado prenijeti svoje iskustvo.

"Trebinje i istočna Hercegovina je poznato kao žnepresušni rudnik dijamanataž i ne sumnjam da će u skorijoj budućnosti iznići novi Dejan Bodiroga, Saša Danilović", rekao je Gurović.

Na Ljetnoj školi sporta učestvovaće košarkaši, plivači, džudisti, skijaši, rukometaši, bokseri, tekvandoisti, karatisti, gimnastičari, stonoteniseri, te osobe sa invaliditetom - strijelci, šahisti i košarkaši u kolicima.

Održavanje manifestacije podržali su grad Trebinje, Javna ustanova "Dom učenika", gdje će biti smješteni učesnici, Javna ustanova "Trebinjesport", koja je obezbijedila sportske objekte i terene, te Javna ustanova "Trebinje bazeni" i Džudo klub "Leotar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana