Побуна у лакташком фудбалском друголигашу: Одустали од Купа,не путују у Теслић

Глас Српске
Побуна у лакташком фудбалском друголигашу: Одустали од Купа,не путују у Теслић

Лакташи - Криза у фудбалском друголигашу Лакташи ових дана достигла је кулминацију. Екипа је одустала од такмичења у Купу ОФС Лакташи, јер нису гостовали код петолигаша из Јаружана, Црног врха, а играчи најављују да неће путовати ни у суботу на првенствену утакмицу у Теслић.

- Послије меча против бањалучког Жељезничара (1:3), одиграног на нашем стадиону протекле суботе, фудбалери су најавили да неће долазити на тренинге. Незадовољни су односом клуба према њима, јер су за протеклих шест мјесеци добили само пола једне мјесечне хранарине. Свима је, очигледно, доста празних обећања људи из клупске управе - рекао је шеф стручног штаба Миљан Бајић који повремено носи и дрес некадашњег члана Премијер лиге БиХ.

Незавидна новчана ситуација и дугови већ годинама прате овај колектив. Потичу још из времена када је екипа била у вишим ранговима такмичења. Због тога је клуб морао посегнути и за позајмицом од једног пријатеља клуба из Лакташа који сада потражује својих 10.000 марака, пријетећи тужбом, која само може још више да оптерети ионако празну клупску касу. Због наводне заузетости сједницом на редовном послу у Бањалуци, предсједник клуба Милан Баштинац јуче није могао ништа рећи о дубиози која хронично нагриза темеље овог друголигаша. Јасно је да клупско руководство очекује спасоносну ињекцију општинске управе, а очигледно је да би даља судбина клуба могла зависити од разумијевања начелника Лакташа Ранка Карапетровића.

Б. Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана