Побједник утакмице Крупа и Борац постаје газда Бањалуке

Данијел Радујковић
Побједник утакмице Крупа и Борац постаје газда Бањалуке

Бањалука - Првим званичним лигашким мечом између Крупе и Борца започеће ново ривалство које би у будућности могло донијети занимљиву борбу између ових ривала који ће се у недјељу надметати, не само за бодове и бољи пласман на табели, већ и за тренутну превласт у Бањалуци.

Ови ривали имају добар почетак сезоне и тренутно држе мјеста која воде у Лигу за првака, што је основни циљ за оба тима. Тренутно Борац има бод више и очекује се велика борба, јер би побједник задржао прикључак за водећим екипама, док би поражени могао изгубити неколико позиција. У финишу прошле сезоне играли су финале Купа града Бањалуке, гдје је славио Борац након пенала, и то је била увертира у први премијерлигашки дуел.

- Радује нас чињеница да можемо угостити лидера фудбала, не само у Бањалуци и РС, него и БиХ. Драго нам је да овај меч окарактерисан као локални дерби и да смо својим квалитетно равноправни таквом клубу као што је Борац. Након тешког пораза од Жељезничара, током седмице смо подигли расположење и самопозудање проласком у осмину финала Купа БиХ. Немамо кажњених играча и са дозом оптимизма дочекујемо Борац и ако поновимо квалитетну игру можемо се надати побједи. Пуно година сам провео у Борцу, прошао сам пут од играча до спортског директора и покушаћу те емоције да оставим по страни. Сво своје знање ставићу у функцију да одиграмо што боље и побиједимо - истакао је тренер Крупе Слободан Старчевић.

Додао је да се екипе добро познају и неће бити изненађења, а да им навијање гостујућих присталица, којих се очекује пуно, неће сметати, јер су већ навикли на сличне атмосфере. Не може рачунати на повређеног Ајдина Реџића, док у Борцу имају више проблема. Синиша Дујаковић је суспеднован, а на повреде су се жалили Горан Галешић (скочни зглоб),  Махир Карић (леђа) и Младен Веселиновић (адуктор), што може представљати проблем за новог тренера Зорана Милинковића који је и сам био прехлађен.

- То нам прави мале проблеме и наш медицински тим има пуне руке посла, али учиниће све да бар неко од њих буде спреман. Крупа је била апсолутни хит у прошлом првенству и тим који има континуитет у многим стварима. Тамо игра доста фудбалера који су поникли у Броцу и дефинитивно ће имати велике амбиције против нас. Такође, и ми имамо своје циљеве и не бисмо се гађали неким ријечима, јер то ријетко изађе како треба. Очекујем да ћемо имати велику подршку и да ће на стадиону бити 95 одсто наших навијача - сматра помоћи тренер Борца Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана