Pobjeda srpske košarke i mladosti

Drago Gajić
Pobjeda srpske košarke i mladosti

Zvornik - Na Košarkaškom saboru, koji je održan po 21. put, sve je odisalo duhom bratskih i prijateljskih odnosa, a muška reprezentacija Republike Srpske nije uspjela da dođe do prvog trijumfa nakon 2011. godine.

Selekcija Košarkaške lige Srbije slavila je rezultatom 101:70, a do trijumfa ih je vodio Nikola Hristov sa 19 poena, Lazar Zorčić dodao je 16, Jagoš Matijašević 13, a u domaćem sastavu Milan Lužaić ubacio je 12. U meču košarkaša u kolicima slavila je Srpska sa 71:66, a košarkašice Srbije su bile bolje od RS sa 90:76.

- Organizacija sabora kao i uvijek je na visokom nivou, a što se tiče utakmice, u prvom poluvremenu smo se nekako i nosili sa Srbijom, dok smo pali u nastavku. Oni su nas pretrčali, pogodili su veoma važne trojke i zasluženo pobijedili - rekao je selektor Srpske Milutin Latinčić.

Njegov kolega na drugoj strani Mihailo Poček, koji vodi Metalac iz Valjeva, zahvalio je Košarkaškom savezu RS na gostoprimstvu i istakao važnost ove tradicije koja treba da bude nastavljena i dodatno obogaćena.

Na saboru su proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica Republike Srpske, a titule su ponijeli član Real Madrida Ognjen Kuzmić i članica banjalučkog Mladog Krajišnika Milena Rađenović.

- Ovo je velika čast za mene i na neki način kruna karijere koja traje 23 godine, zbog čega sam posebno srećna. S obzirom na povredu ukrštenih ligamenata koljena i operaciju koja me čeka, ovo mi je uljepšalo kraj godine. Iza ovog priznanja stoje godine rada i truda, a 13 godina sam osvajala Kup Republike Srpske, prethodne dvije godine sa ekipom Orlova, a ranije sa Mladim Krajišnikom. Nažalost, planovi su mi sada stopirani jer moram na operaciju i vratiću se jača i nastaviti karijeru - kazala je Rađenovićeva.

Kapiten Srpske bio je veteran Goran Kovačević iz Zvornika, a pored njega iz grada domaćina igrao je i Srđan Gavrić.

- Meni je ovo osmi put da igram sa zadovoljstvom za našu reprezentaciju. Ovdje je rezultat bio u drugom planu i bitno je da se tradicija nastavi te da opstanu bratski odnosi sa Srbijom - kazao je Kovačević.

Trojke i zakucavanja

U poluvremenu utakmice muških selekcija održano je takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju. Najuspješniji u šutiranju van linije 6,75 metara bio je Dejan Šakotić iz Leotara, dok je najatraktivnija zakucavanja izveo Srđan Gavrić iz zvorničke ekipe Drina-Princip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana