Pobjeda nad Slogom najbolji početak rukometaša Borac

Dušan Repija
Pobjeda nad Slogom najbolji početak rukometaša Borac

Banjaluka - Poslije skoro 70 dana priprema i desetak prijateljskih utakmica rukometaši Borac m:tela otvaraju sezonu u Gornjem Vakufu protiv novog člana Premijer lige Sloge (subota, 19).

Kao i pred početak svake trke za bodove Banjalučani imaju najveće ambicije, što nalažu istorija i renome, bez obzira na trenutni kvalitet. Golman Bojan Ljubišić nada se da će se ove sezone sve poklopiti, te da će Banjalučani vratiti šampionski pehar u svoje vitrine. Za takva očekivanja najbolji mogući početak bila bi dobra igra i tri boda u Gornjem Vakufu.

- Naučeni smo da imamo najviše ambicije i to je jednostavno tako. Smatram da imamo kvalitetan tim, a što je najvažnije, trener Bojan Unčanin za razliku od najvećeg dijela prošle sezone, može da računa na gotovo sve igrače. Igrali smo protiv Sloge u pripremnom periodu i uvjerili se da je to prilično dobra ekipa. Lično volim da igram pred punom dvoranom, a nema sumnje da će biti tako, jer svi u gradu bukvalno žive za rukomet - rekao je Ljubišić, koji je priznao da su se rukometaši uželjeli utakmica za bodove.

Unčanin je zahvalio domaćinima koji su pristali da ugoste Borac četiri dana ranije nego što je planirano, da bi “crveno-plavi” imali dovoljno vremena da se pripreme za drugo kolo Čelendž kupa protiv Bakua.

- Sloga je vrlo ozbiljan rival, doveli su pet, šest pojačanja i sigurno nikom neće biti lako da odnese bodove sa njihovog terena. Dobili smo ih u pripremnom meču, gledali još dvije njihove utakmice i znamo šta možemo da očekujemo. Ne bježimo od uloge favorita, očekivanja su velika u cijelom prvenstvu, ali nećemo da nam ona budu teret. Osim nas, mislim da su favoriti za prva tri mjesta Bosna iz Visokog i Vogošća - rekao je Unčanin.

On neće moći da računa na Srđana Mijatovića koji već mjesec vuče povredu skočnog zgloba, ali je počeo da trenira sa ekipom, baš kao i Marko Komnenović.

Težak raspored

Prvobitno je planirano da šampionat počne sredinom septembra, ali je zbog problema u Rukometnom savezu BiH start odgađan nekoliko puta. To automatski znači gušći raspored u prvom dijelu sezone.

- Izračunao sam da ćemo za dva mjeseca odigrati 17 utakmica, pod uslovom da prođemo Baku. Već sam ranije rekao da mi se ne sviđa ni sistem takmičenja u kojem sedam ekipa ide u plej-of pa im se pridružuje Izviđač, ali šta je tu je, idemo iz meča u meč pa ćemo na kraju vidjeti naše domete - rekao je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana