Побједа доноси Игокеи горњи дио табеле

Милан Зубовић
Побједа доноси Игокеи горњи дио табеле

Лакташи - Побједа над Олимпијом у прошлом колу вратила је осмијехе на лице свима у табору Игокее, али је јасно да их вечерас од 21 час чека тешко гостовање код Морнара у посљедњем мечу деветог кола АБА лиге.

Након тог тријумфа Александровчани су имали скоро десет дана за тренинг што је тренеру Жарку Милаковићу дало доста времена да уигра новајлије Данила Анђушића и Оливера Лафајета као и Латавијуса Вилијамса од којих се очекује да подигну игру на виши ниво те да екипа побјегне из доњег дијела табеле. “Игоси” још нису славили у “Тополици”, а играли су два пута док су једину побједу изборили на свом терену. Како је лига прилично изједначена, а само прве три екипе имају позитиван скор, Александровчани би евентуалном побједом направили велики корак ка горњем дијелу табеле.

- Не требају нас заваравати резултати Морнара у у посљедњем периоду и они траже реакцију на све ово што им се дешава у Еврокупу који узима данак. Имају квалитетан састав, дизаће форму у наставку док је овај тренутак повољан за нас јер желимо да одиграмо добру утакмицу и наставимо неки наш ритам. Незгодна су екипа која може да игра са четири “мала” играча, гдје је Ђорђе Дреновац на крилном центру као и са двије “петице” са Лендингом Санеом и Урошем Луковићем - изјавио је тренер Игокее Жарко Милаковић.

Он је са  тимом ради на “утезању” одбране која је на посљедња два меч примила чак 205 поена, а Морнар је екипа која игра на кош више.

- Са два нова играча добили смо на ширини у игри и можемо да одговоримо на све њихове опције. Морамо да будемо чвршћи у одбрани и зауставимо вањску линију Морнара која има много лопту у рукама, која много креира те да будемо стрпљивији. У наредном периоду чека нас три гостовања уз један тежак домаћи сусрет и ово је дио када се ломи сезона тако да морамо бити фокусирана на наш циљ - казао је Милаковић.

Статистички гледамо најбољи играч Игокее Томислав Зубчић вјерује у тријумф на тешком гостовању.

- Пред нама је озбиљна утакмица и резултати Морнара нису прави одраз њиховог квалитета. Уз много већу дозу озбиљности морамо да играмо у одбрани и све ће сјести на своје мјесто. Имају дугачку клупу и можемо очекивати много замки од њих - казао је Зубчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана