Pobjeda Igokee u Zadru garantuje ostanak u vrhu

Milan Zubović
Pobjeda Igokee u Zadru garantuje ostanak u vrhu

Zadar - Pobjeda nad FMP-om vratila je osmijeh na lica košarkaša Igokee, koji su tako prekinuli niz od dva poraza u kojima su zajedno primili više od 200 poena.

Čim je ekipa zaigrala dobro u odbrani, odmah je stigao i trijumf, a novo slavlje tražiće večeras od 20 časova protiv Zadra na gostovanju u sedmom kolu ABA lige. Po njega su krenuli pojačani novim igračem, koji ima iskustvo igranja u NBA ligi, a riječ je o Malkolmu Liju koji je nastupao za Minesotu i Filadelfiju, dok je imao nekoliko epizoda u Razvojnoj ligi prije nego što se prošle sezone oprobao u turskom Trabzonu.

- Sigurno je da nas čeka teško gostovanje, kao što je to i do sada uvijek bilo. Zadar je u nezgodnoj situaciji i svoju šansu za drugu pobjedu tražiće protiv nas, što bi njima puno značilo. S druge strane, nakon pobjede nad FMP-om rezultatski dobro stojimo i u ovom momentu smo rasterećeni, pa smo na miru trenirali proteklih dana, iako nismo imali mnogo vremena da se uigramo jer smo igrali u ponedjeljak. Moramo maksimalno ući u meč, znamo gdje je Zadar najsnažniji, pa se moramo okrenuti odbrani i ako u tom segmentu igre budemo na nivou, možemo do iznenađenja - rekao je trener Dragan Bajić.

Slično mišljenje ima i plejmejker Marko Ljubičić.

- Idemo ekipi Zadra čija pozicija na tabeli, sa samo jednom pobedom, nije odraz pravog stanja i treba da budemo oprezni. Na prethodnim treninzima pokušali smo da ispravimo nedostatke u igri i ako se budemo držali principa, možemo napraviti dobar rezultat. Pobeda bi nam jako značila što se tiče daljeg toka sezone. Neće biti nimalo lako i treba da budemo svesni da Zadar neće prepustiti utakmicu tek tako i da moramo dati maksimum ako ih želimo dobiti - istakao je Ljubičić.

U ostalim susretima ovog kola sastaju se, subota: FMP - Cibona (17), Cedevita - Olimpija (19). Nedjelja: Budućnost - Mornar (17), MZT - Mega (19). Ponedjeljak: Partizan - Crvena zvezda (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana