Побједа Игокеe у Задру гарантује останак у врху

Милан Зубовић
Побједа Игокеe у Задру гарантује останак у врху

Задар - Побједа над ФМП-ом вратила је осмијех на лица кошаркаша Игокее, који су тако прекинули низ од два пораза у којима су заједно примили више од 200 поена.

Чим је екипа заиграла добро у одбрани, одмах је стигао и тријумф, а ново славље тражиће вечерас од 20 часова против Задра на гостовању у седмом колу АБА лиге. По њега су кренули појачани новим играчем, који има искуство играња у НБА лиги, а ријеч је о Малколму Лију који је наступао за Минесоту и Филаделфију, док је имао неколико епизода у Развојној лиги прије него што се прошле сезоне опробао у турском Трабзону.

- Сигурно је да нас чека тешко гостовање, као што је то и до сада увијек било. Задар је у незгодној ситуацији и своју шансу за другу побједу тражиће против нас, што би њима пуно значило. С друге стране, након побједе над ФМП-ом резултатски добро стојимо и у овом моменту смо растерећени, па смо на миру тренирали протеклих дана, иако нисмо имали много времена да се уиграмо јер смо играли у понедјељак. Морамо максимално ући у меч, знамо гдје је Задар најснажнији, па се морамо окренути одбрани и ако у том сегменту игре будемо на нивоу, можемо до изненађења - рекао је тренер Драган Бајић.

Слично мишљење има и плејмејкер Марко Љубичић.

- Идемо екипи Задра чија позиција на табели, са само једном победом, није одраз правог стања и треба да будемо опрезни. На претходним тренинзима покушали смо да исправимо недостатке у игри и ако се будемо држали принципа, можемо направити добар резултат. Победа би нам јако значила што се тиче даљег тока сезоне. Неће бити нимало лако и треба да будемо свесни да Задар неће препустити утакмицу тек тако и да морамо дати максимум ако их желимо добити - истакао је Љубичић.

У осталим сусретима овог кола састају се, субота: ФМП - Цибона (17), Цедевита - Олимпија (19). Недјеља: Будућност - Морнар (17), МЗТ - Мега (19). Понедјељак: Партизан - Црвена звезда (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана