Побједа БиХ над Јерменијом

nezavisne.com
Побједа БиХ над Јерменијом

Фудбалска репрезентације Босне и Херцеговине побједом је почела квалификације за пласман на Европско првенство 2020. године.

“Змајеви” су вечерас на домаћем терену на стадиону “Грбавица” у Сарајеву у првом колу Групе Ј побиједили Јеременију резултатом 2:1.

Прву озбиљнију приилику бх. тим имао је у 11. минути. Миралем Пјанић одлично је проиграо Едина Вишћу, али је голман Јерменије одбранио.

Мухамед Бешић је у 18. минути упослио Горана Закарића који је погодио вањски дио мреже.

У 21. минути свој шут је опробао Раде Крунић а лопта је завршила за мало поред гола.

Пјанић је у 26. одлично убацио, а након гужве у шеснаестерцу гости су избили лопту у корнер.

Јерменци су капитулирали у 34. минути.  Ударац из угла извео је Пјанић а највиши у скоку био је Раде Крунић и погодио за 1:0.

Голман БиХ Ибрахим Шехић једину интервенцију у првом полувремену имао је у 41. минути када је укротио покушај Александра Карапетијана.

Минут касније на другој страни за мало непрецизан био је капитен БиХ Един Џеко.

Гости су у наставку кренули нешто офанзивније. Најбоље прилике имали су преко Хенрика Мкхитарјана у 68. И 72. минути.

Најбољу прилику у другом полувремену БиХ је попустила у 78. минути када је Дени Милошевић затресао пречку. Ипак двије минуте касније Милошевић је поправио утисак и погодио за 2:0.

Јерменци су у судијској надокнади ублажили пораз голом Мкхитарјана из пенала за коначних 2:1.

Репрезентација БиХ вечерас је одиграла 213. утакмицу у својој историји и уписала 90. побједу. У 213 мечева за противнике је имала 71 селекцију. БиХ је одиграла 138 званичне утакмица, те 74 пријатељске.

Уједно је Џеки ово био стоти наступ за БиХ репрезентацију.

Према званичним подацима Фудбалског савеза БиХ (Н/ФС БиХ), у 90 сусрета бх. репрезентација је побиједила, 46 сусрета су завршена неријешено, а у 77 утакмица поражена.

Нареди меч изабраници селектора Роберта Просинечког играју у уторак на стадиону “Билино поље” у Зеници гдје ће у другом колу Групе Ј квалификација за пласман на Европско првенство угостити Грчку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана