Po 10.000 KM za učesnike iz Srpske

Srna
Po 10.000 KM za učesnike iz Srpske

Banjaluka - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržaće sa po 10.000 KM odlazak atletičarke Lusije Kimani, takmičarke u streljaštvu Tatjane Đekanović i plivača Mihajla Čeprkala na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro, rekla je resorni ministar Jasmina Davidović.

"Zadovoljstvo mi je da na dostojanstven način možemo da ispratimo naše sportiste, naše najbolje ambasadore na Olimpijske igre u Rio de Ženeiro. Ubijeđena sam da će nas i na ovom velikom takmičenju predstaviti na najljepši - pobjednički način i na tome smo im zaista zahvalni", izjavila je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema.


Ona je dodala da je posebno raduje činjenica da su među sportistima, koji su izborili učešće na Olimpijske igre u Riju, i oni koje je stipendiralo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

"To je potvrda da smo prepoznali i nagradili kvalitet, što nas čini izuzetno ponosnim. I u narednom periodu radićemo na stvaranju uslova za sportsko usavršavanje i napredovanje mladih sportista. Iskoristićemo sve raspoložive kapacitete da bi ostali na našim prostorima i na najbolji način nas promovisali i afirmisali na internacionalnoj sportskoj mapi", poručila je Davidovićeva.

Ona je svima poželjela puno sportske sreće i uspjeha na ovom najprestižnijem sportskom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana