По 10.000 КМ за учеснике из Српске

Срна
По 10.000 КМ за учеснике из Српске

Бањалука - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће са по 10.000 КМ одлазак атлетичарке Лусије Кимани, такмичарке у стрељаштву Татјане Ђекановић и пливача Михајла Чепркала на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро, рекла је ресорни министар Јасмина Давидовић.

"Задовољство ми је да на достојанствен начин можемо да испратимо наше спортисте, наше најбоље амбасадоре на Олимпијске игре у Рио де Женеиро. Убијеђена сам да ће нас и на овом великом такмичењу представити на најљепши - побједнички начин и на томе смо им заиста захвални", изјавила је Давидовићева новинарима у Бањалуци након пријема.


Она је додала да је посебно радује чињеница да су међу спортистима, који су изборили учешће на Олимпијске игре у Рију, и они које је стипендирало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

"То је потврда да смо препознали и наградили квалитет, што нас чини изузетно поносним. И у наредном периоду радићемо на стварању услова за спортско усавршавање и напредовање младих спортиста. Искористићемо све расположиве капацитете да би остали на нашим просторима и на најбољи начин нас промовисали и афирмисали на интернационалној спортској мапи", поручила је Давидовићева.

Она је свима пожељела пуно спортске среће и успјеха на овом најпрестижнијем спортском такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана